asd

Всі новини про життя міста

Криворожанка Ксенія Семенова очолила НАУ

Депутатка Київради від партії «Слуга народу» Ксенія Семенова стала ректоркою Національного авіаційного університету, у структурі якого перебуває і Криворізький фаховий коледж НАУ (колишній КРАУС). Вона стала першою жінкою, яка очолить НАУ.

Відомо, що Ксенія Семенова – з Кривого Рогу, їй 34 роки. Вона й сама є випускницею НАУ: у 2013 році закінчила цей університет за спеціальністю “Електронні пристрої та системи”. До призначення в. о. ректорки, з листопада 2023 року вона працювала в. о. проректорки з наукової роботи та інноваційного розвитку НАУ. З 2015 по 2018 рік була керівницею напряму в українській секції американського Інституту інженерів з електротехніки та електроніки, а з 2017 по 2019 рік — інженеркою в компанії Radionics у напрямі алгоритмів обробки сигналів та симуляції сигналу радарів. З 2021 року – директорка освітніх програм в мережі академічних бізнес-інкубаторів YEP, що займається бізнес-освітою для молоді та розвиває підприємницьку екосистему України.

У 2022 році Ксенія Семенова стала співзасновницею благодійного фонду “Солом’янські котики”, який спеціалізується на тактичній медицині, гуманітарному розмінуванні, авто для військових та організації пунктів незламності.

На своїх сторінках у соцмережах Семенова підписує себе «кицею» та «депутаткою твого серденька».

Після нового призначення Семенова написала, що позиція держави щодо НАУ — зробити хороший інженерний університет. За її словами, з боку уряду проєкт координує міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“У НАУ – крутий потенціал, і дуже боляче було дивитись останні 10 років, як університет знищують. Тепер величезна кількість професіоналів і випускників НАУ готові долучитися до реформи університету. Є люди всередині, на яких не страшно спертися. Все має вийти”, — додала нова очільниця.

Джерело: ТРК Рудана

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі