asd

Всі новини про життя міста

Криворожанка зустріла у Саксаганському районі синьошийку та одуда

Криворожанка Валентина Кондратюк зустріла на Криворіжжі колоритних синьошийку та одуда. Їй вдалося назнімкувати пташок у Саксаганському районі. 

Синьошийка – дрібний птах родини мухоловкових. В Україні це гніздовий перелітний вид. Дорослий самець має яскраве та характерне забарвлення. У самиці горло білувате з темними смужками по боках; темні риски і лише буре на півкільце, іноді в невеликій кількості присутній і синій колір. Заселяє переважно узлісся заболочених вільхових лісів, густі вербові зарості серед заплавних луків та низинних боліт, зарості очерету, кущів, трави по берегах річок, озер, меліоративних каналів та заповнених водою канав.

Одуд – невеликий яскраво забарвлений птах із довгим вузьким дзьобом і чубчиком, що розкривається у вигляді віяла. Широко поширений у південних і центральних областях Європи й Азії, а також майже на всій території Африки. Улюблене місця існування – відкрита місцевість з розрідженими чагарниками або деревами, луки або пасовища. Також зустрічається в антропогенних ландшафтах, у фруктових садах і виноградниках. Обережний, але не полохливий, як правило, сторониться людей і відлітає при їх наближенні.

Фото Валентини Кондратюк.

Джерело: ТРК Рудана

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі