asd

Всі новини про життя міста

Кривий Ріг підсилює свою готовність до ймовірних блекаутів (фото)

В місті провели велику координаційну нараду з керівниками ДСНС, Національної та Патрульної поліції міста, головами всіх семи районів Кривого Рогу, керівниками комунальних підприємств, енергетиками, газовиками, медиками, операторами мобільного зв’язку та іншими.
До того ж – опрацювали алгоритм дій у разі надзвичайних ситуацій.
Про це повідомив голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул:
“Подробиці зі зрозумілих причин розкривати не можу.
 Нині жодне місто в Україні не може бути застраховане від ворожих ударів. Ніхто не може прогнозувати, коли будуть блекаути і скільки часу вони триватимуть. Але ми робимо все максимально можливе, щоб максимально бути готовими до мінімізації наслідків.
У місті створено 213 «Пунктів Незламності». Об’єкти інфраструктури, медицини та соціальної сфери укомплектовані понад 1000 генераторів різної потужності. Проведено роботи з фізичного зміцнення критично важливих об’єктів (підстанцій, ГРС, котелень, кисневих блоків та інших). Кожен із керівників знає на своєму місці, що робити.
 Але ще раз наголошу, у разі блекаутів ми можемо лише мінімізувати їх наслідки. На кожен будинок генератор поставити неможливо. Тому в когось є можливість запастися акумуляторами, генераторами, в приватному секторі поставити додаткове опалення – рекомендується це зробити.
Ще кілька акцентів.
На генераторах будуть запускатися лише ключові станції мобільного зв’язку у шаховому порядку. Тому інтернет буде працювати тільки в безпосередній близькості до них. По всьому місту будемо намагатися забезпечити можливість прямих дзвінків та СМС. Можливість трафіку обмежена, тому прохання не завантажувати лінії.
І важливе прохання підприємцям, хто має договір на сигналізацію – встановіть собі додаткові акумулятори типу EcoFlow. Поліція охорони працюватиме та прийматиме сигнали.
Вся поліція за формою одразу буде виведена на вулиці та на охорону об’єктів можливого мародерства – такі як банки, аптеки тощо. І у вигляді піших патрулів, і на автомобілях.
По роботі Швидкої допомоги – зв’язок буде через радіостанції та “Старлінк”. У разі відсутності мобільного зв’язку на виклик швидкої можна звернутися до будь-якого поліцейського або рятівника – вони знають, що робити.
У будь-якому випадку ми вистоємо. Ворогу нас не залякати та не зламати!”.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі