asd

Всі новини про життя міста

Курси водіння для новачків: навчання водінню на механіці

Незважаючи на величезну кількість іномарок з автоматичною коробкою передач, популярність автомобілів з МКПП, як і раніше, залишається на високому рівні. Це пов’язано із вартістю транспортних засобів (машини на механіці коштують дешевше), з можливістю виконувати різні маневри, що особливо корисно в умовах складних ситуацій на дорозі. Але щоб стати впевненим водієм та вміти легко справлятися з керування авто з МКПП, потрібно пройти курси водіння (Київ), які пропонують столичні автошколи.

Практичні уроки водіння на механіці: особливості проведення

Виходячи із стандартної програми навчання, уроки водіння на механіці відбуваються з урахуванням наступної схеми:

  • Насамперед учень знайомиться з розташуванням усіх педалей – газ, гальмо та зчеплення. Надалі навчання на водія проводиться на автодромі, де він практикується правильно рушати з місця. Найпоширеніша помилка всіх учнів під час їзди на авто з МКПП – різкий початок руху.
  • Після відпрацювання маневрів та доведення стандартного набору навичок до автоматизму інструктор виїжджає з учнем до міста. У реальних умовах столичного руху набагато легше та простіше відпрацювати перемикання швидкості, навчитися правильно використовувати зчеплення.

Вибираючи варіант навчання водінню авто на механіці, майбутній водій має бути готовим до необхідності освоїти безліч різних маневрів. До цього списку включено: повороти та розвороти, їзда заднім ходом, плавне зниження швидкості за рахунок перемикання МКПП, заїзд на естакади та інше.

Корисні поради для новачків

Не кожен може швидко освоїти навички керування транспортним засобом з МКПП. Для цього водії-початківці повинні бути готовими до регулярних тренувань з інструкторами. 

Щоб отримати бажаний та необхідний список навичок, важливо прислухатися до списку корисних порад, рекомендацій:

  1. Не варто заводити двигун при включеній швидкості. Інакше автомобіль може самостійно розпочати рух, що призведе до зіткнення з іншими транспортними засобами, різними перешкодами на дорозі.
  2. Щоб навчитися відчувати роботу педалі зчеплення, потрібно спочатку навчитися рушати з місця без педалі газу. Таким чином, майбутній водій зможе зрозуміти принцип роботи коробки передач.
  3. Не варто нервувати, якщо якісь маневри та навички не вдається швидко освоїти. Головне – це залишатися уважним, бути спокійним та терплячим.

Однією з головних помилок водіїв-початківців є поспіх, під час якого відбувається різке натискання педалей, вибір швидкості та інше. Тільки терпіння та постійні тренування з досвідченим інструктором допоможуть позбавитися страху, невпевненості за кермом, отримуючи задоволення від процесу водіння.

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі