test

Всі новини про життя міста

Майбутнє інтернету — що може новий Web 4.0

Нові технології часто викликають очікування, що вони повністю витіснять всіх своїх попередників. Наприклад, коли телебачення було винайдено, багато хто боявся, що воно повністю замінить кіно, театри, книги та газети. Те саме передбачалося і для інтернету у його ранні роки. Однак, як ми й самі бачимо з історії, інтернет не тільки не витиснув їх, але й сам перетерпів багато змін. Й сьогодні розвиток мережі не тільки не припинився, але й продовжує активно розвиватися. Вже у найближчому майбутньому інтернет буде зовсім не таким, яким ми його зараз бачимо. На зміну звичному нам інтернету прийде нова технологія.

Особливості нового інтернету

Що ж може принести в життя людей поява “нового” інтернету? Як зміняться типові справи та розваги людей онлайн? Чи залишаться популярні сайти та клуби, наприклад пм казино? Рядовим користувачам буде мало зрозуміла швидкість, з якою змінюється всесвітня мережа. Зміни інтернету до абсолютної невпізнаваності не займуть багато часу. Це станеться не менше одного століття, але процес триватиме менше десятиліть. Фахівці в цій галузі вважають, що вже в найближчому майбутньому користувачам стануть доступними наступні можливості:

  • виклик таксі за допомогою сили думки;
  • використання навчальних програм, які транслюють інформацію прямо до мозку;
  • можливість дивитися фільми “своїми очима”;
  • подорожі до минулого.

Є ті, хто йде ще далі у своїх прогнозах і стверджує, що технології дозволять контролювати настрій та психічний стан, а також підтримувати постійний хімічний склад крові. За думкою провідних дослідників, все це може здійснитися ще до середини XXI століття, а, можливо, навіть раніше.

Прогрес розвитку інтернету можливий перш за все завдяки співпраці людей та штучного інтелекту. Наступною версією, що прийде на зміну нашого web 3.0 буде web 4.0. У цьому середовищі людина та машина зможуть думати та взаємодіяти ще більш плідно.

Що таке web 4.0?

Web 4.0 являє собою наступний етап розвитку інтернету, який продовжує еволюцію моделей та методик Web х.0, що описують прогрес інтернету та пов’язаних з ним технологій. Нейронет, який прийде на зміну поточному, з’явиться не раніше 2040 року. Завдяки йому людина отримає змогу напряму спілкуватися з комп’ютером.

Багато дослідників вважають що це і буде перший інтернет, який вміє думати самостійно. Таким чином, інтернет пропонуватиме користувачам лише те, що він вважатиме доцільним. Це надасть можливість зробити алгоритми пошуку та фільтрів більш досконалими.

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Останні записи