asd

Всі новини про життя міста

Міжнародний День захисту дітей: у Кривому Розі завітали до дитячого будинку сімейного типу Рустамових (фото)

Напередодні Міжнародного Дня захисту дітей голова Ради оборони міста Олександр Вілкул завітав з подарунками до дитячого будинку сімейного типу Рустамових. Вячеслав та Олена виховують двох біологічних дітей та семеро прийомних дітей.

Про це повідомили у міському відділі преси та внутрішньої інформації.

У Кривому Розі мешкає близько 122 тис. дітей, у тому числі – 1624 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них до сімейних форм влаштовано -1072 дитини. Це – діти під опікою, в прийомних сім’ях  та в дитячих будинках сімейного типу.  

Подружжя Рустамових стали прийомною родиною у 2012 році, а дитячий будинок сімейного типу створили у 2022 році, який був придбаний родині у грудні 2021 року за кошти субвенції з державного бюджету у співфінансуванні з міським бюджетом. У 2024 році, за кошти міського бюджету, для облаштування будинку були придбані меблі та побутова техніка на загальну суму 350 тис. грн: кондиціонери, холодильники, пральні машини, дивани, двоповерхові ліжка, письмові столи, ноутбуки, витяжка, плита комбінована, багатофункціональний пристрій. З метою захисту сім’ї від енергетичної кризи Рада оборони міста у співпраці з «Rotary International» надала дитячому будинку генератор. Крім того, за підтримки Ради оборони міста у співпраці з міжнародними організаціями родина отримала одяг, гуманітарну допомогу, постільну білизну, ковдри, подушки. Також, від Фундації Олени Зеленської надано три ноутбуки, принтер, набори каструль та пателень.

Коли розпочалася війна, з квітня 2022 року прийомна мати Олена разом з дітьми перебувала в евакуації в Польщі. У грудні 2022 року родина повернулася до Кривого Рогу. Усі діти перебувають вдома разом з батьками-вихователями. На теперішній час в сім’ї виховується семеро прийомних дітей та двоє біологічних дітей. Семеро дітей навчаються у Криворізькій гімназії №8, а Марія та Ксенія відвідують дитячий садок №306 (ясла-садок). У родині панує атмосфера турботи та любові.  

Олена Рустамова розповіла: «Чужих дітей не буває, ми дуже любимо їх та хочемо подарувати щасливе дитинство, на яке вони заслуговують.  Прищеплюємо малечі любов та інтерес до навчання, творчості, спорту. Їм немає часу сумувати та нудьгувати. Разом з дітьми облаштували зону відпочинку – встановили лавочки, басейн та повісили гамаки. Зараз, коли йде війна, на жаль, батьки дітей гинуть і вони залишаються самі. Тому бажаємо взяти до нашого будинку ще одну дитину. Безумовно, вдячні міській владі за турботу і увагу, яка постійно надається».

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі