asd

Всі новини про життя міста

На часі: у Кривому Розі створено петицію щодо сервісу в маршрутних таксі

З 1 січня 2023 року проїзд у маршрутних таксі Кривого Рогу складає 15 гривень. Разом із підвищенням вартості проїзду містяни мали надію, що й зміниться сервіс надання цієї послуги. Проте нині в силі залишається лише ціна, а не якість.

З метою внесення змін у роботу «маршруток» житель Кривого Рогу Пінчук Олександр Михайлович створив петицію до місцевої влади, аби остання подбала про права пасажирів:

«В силу того, що повага маршрутних таксі до містян відсутня, прошу всіх небайдужих підтримати петицію, тому що за місяць підвищення було дуже багато виявлено негативних факторів у внутрішній частині маршрутного таксі, а саме:

– брудні та ржавіючі основи сидінь, а також часті випадки пошкоджених сидінь (210, 255, 210, 307);
– запотівання двійних вікон в мороз, що унеможливлює зрозуміти де ідеш навіть у денний час (307 кожна друга)
– наявність плісняви на оббивці маршруток типу “спринтер” майже на 30% маршрутних таксі(!) (240, 307, 261, 255, 210, 397), пліснява це розповсюдження легеневих та бактеріальних хвороб;
– нижня основа скла вся в моху та бруді, на місцях пасажирів (307, 255, 397, 210, 295)
– не штатне освітлення салону, часто доволі різке або недостатнє (397, 255, 295, 240).

Саме тому, пропонується підвищіти рівень поваги до містян, довевши стан транспортного засобу до гарних умов! В якості доповнення і для зручності потрібно також:

1. Зобов’язати водіїв оголошувати заздалегідь зупинки, на яких вони планують висадку/посадку за маршрутом руху, оскільки послугами пасажирських перевезень користуються ВПО та гості міста.
2. Обладнати рухомий склад засобами GPS та сформувати чіткі графіки руху з обов’язковим їх оприлюдненням (включно зі змінами) на офіційному сайті міської ради та в електронних ЗМІ.
3. Внести зміст цих вимог до тексту договорів/додатків до договорів, що укладаються з відповідним перевізником на маршруті. Виконавчому органу ради періодично, але не рідше одного разу на півроку, здійснювати моніторинг виконання умов договору та у випадках їх порушення ініціювати процедуру дострокового розірвання договору із перевізником на маршруті».

Петиція створена 3 лютого й станом на 30 березня її підписало 471 особа. Збір підписів триває до 3 травня. За умовами повинно бути 1 000 голосів, щоб її розглянули на сесії виконкому Криворізької міськради.

Уся інформація за покликанням.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі