asd

Всі новини про життя міста

На Дніпропетровщині цьогоріч зафіксували 6 випадків сказу – як вберегтися від від зараження? (фото)

Збудником сказу є вірус, що вражає центральну нервову систему. За відсутності своєчасної екстреної вакцинації тварин чи людини захворювання призводить до смерті. Тож так важливо притримуватися правил інфекційної безпеки.
За інформацією Держпродспоживслужби в районі протягом 2023 року зареєстровано 6 випадків захворювань сказом тварин (собаки, коти та корова).
Привертаємо вашу увагу, що сказ – небезпечна інфекційна хвороба тварин і людей.
Для запобігання виникненню сказу потрібно регулярно проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, терміново звернутися до державної лікарні ветеринарної медицини. Слід дотримуватися правил утримання та вигулу домашніх собак і котів, не створюючи небезпеки оточенню.
«Особливо привертаємо увагу людей, які з власної ініціативи беруть безпритульних тварин (собаки, коти) до себе додому. Тому, перед тим, як принести тварину у власну оселю, її потрібно доставити у державну ветеринарну установу для клінічного огляду та профілактичної вакцинації проти сказу», – зауважують в Криворізькій райраді та пропонують ознайомитися з відповідними правилами поведінки.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі