Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

На Кривий Ріг наступає фітоворог – амброзія

Амброзія полинолиста – один з небезпечних карантинних бур’янів, який можна назвати екологічно небезпечним, адже квітковий пилок амброзії надзвичайно шкідливий для людини, а особливо в період цвітіння, яке починається у липні та може тривати до перших осінніх заморозків.

Кожна квітка викидає в атмосферу мільярди частинок пилку, які можуть розноситися вітром на відстань до 500 км.

Амброзія полинолиста має велику вегетативну масу та розвинену кореневу систему, що може сягати на 4 м вглиб.

До знищення рослини призводить лише її викорінення, бо після підрізання стебла рослина здатна до швидкого відтворення наземної частини, причому утворює декілька продуктивних стебел. Тому скошування рослин амброзії полинолистої необхідно проводити в міру відростання (3-4 рази за літо). Поза межами населених пунктів ефективним є застосування гербіцидів.

Про це повідомляє Управління фітосанітарної безпеки Дніпропетровської області.

Комплексна боротьба з амброзією передбачає проведення:

фітосанітарних заходів: контроль за фітосанітарним станом підкарантинної продукції, сертифікація такої продукції, локалізація вогнищ бур’яну, запровадження і скасування карантинного режиму. Впровадження карантинного режиму передбачає проведення комплексу заходів, спрямованих на ліквідацію вогнищ амброзії і запобігання її подальшому розповсюдженню;

агротехнічних (ліквідаційних) заходів: застосування гербіцидів, створення агрофітоценозів, механічне скошування тощо. На території з карантинним режимом здійснюється комплекс спеціальних карантинних заходів, спрямованих на знищення вогнищ карантинного бур’яну та запобігання його подальшому розповсюдженню (відповідно до статті 10 Закону «Про карантин рослин»;

хімичних методів боротьби – гербіцидів. Хімічні заходи здійснюють у великих господарствах особи, які мають спеціальну фахову освіту.

Фермери та господарі присадибних ділянок повинні дотримуватися регламентів, зазначених у спеціальних рекомендаціях, інструкціях. Використовують препарати, які є у «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

Що стосується міської зони, то тут амброзію здебільшого виривають із землі вручну. До цього процесу залучають працівників установ, фірм, компаній та комунальних трударів.

У разі невиконання вимог щодо знищення бур’яну на порушників складається протокол про адміністративну відповідальність. Сума штрафів складає:  для громадян – від 340 гривень до 1 360 гривень, для посадових осіб та громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 до 1 700 гривень.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі