test

Всі новини про життя міста

На війні загинув криворізький воїн, велобайкер Олександр Шмалько

Криворізька велоспільнота знову понесла втрату – на війні загинув воїн Олександр Шмалько.

Місцеві велобайкери ще не оговталися від загибелі Артура Покутнього, якого разом з іншими 8 криворіжцями убив російський “Іскандер”. Аж знову надійшла трагічна звістка – ворог обірвав життя ще одного учасника велоклубу, захисника, який у лавах ЗСУ боронив ріднокрай.

«Друзі, сумна звістка. Українська велородина втратила мужнього воїна. Дуже шкода, що ти так і не побачиш Україну, цілком звільнену від ворога. Спочивай з миром, Герою!» – висловив скорботу Олександр Шевченко.

Олександр був справжнім другом і справжнім чоловіком, велосипедистом, на якого рівнялася більшість активної велоспільноти у Кривому Розі, – каже волонтер Денис Дубов.

“Ту кількість кілометражу, яку Олександр міг подолати на велосипеді, більшість з нас могли подолати або уві сні, або у мріях! Але він не просто катався на велосипеді. Йому цього було замало. Саня постійно допомагав нам в організації різних спортивних та велосипедних заходів. І не лише в якості волонтера, а ще й роблячи вагомий внесок в організаційні аспекти. Коли почалося повномасштабне вторгнення, Саня був першим із чотирьох волонтерів, з яким ми разом запускали проєкт димові шашки “Залізна сотня”. Він ходив на нашу димову базу щодня. Дуже багато раціональних пропозицій вносив саме він! Майже без вихідних, аж до осені 2022 року Олександр “жив” на волонтерському виробництві димових шашок. А потім пішов добровольцем у військо. Але навіть у війську Сашко нас не забував. Завжди повертаючись у Кривий Ріг, він заходив до нас, до наших димних волонтерів. А ми радісно зустрічали його, розпитуючи про його життя”, – з болем згадує Дубов.

За словами друзів, Олександр був людиною, на яку хотілося рівнятися, товаришувати. Людиною розумною і поміркованою, сміливою і патріотичною.

Вічна пам’ять і шана нашому оборонцеві! Вклоняємось за наші мирні світанки!

Джерело: ТРК Рудана

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Останні записи