Всі новини про життя міста

Накрив собою комбата. На фронті загинув криворізький воїн Василь Самилов

На фронті загинув криворізький воїн Василь Самилов з позивним «Псих».

Про тяжку втрату повідомив батько загиблого бійця, Віктор Самилов.

Василь народився 31 жовтня 1982 року, з 2000 року навчався на факультеті української філології у Криворізькому педуніверситеті. До війни наш земляк працював в охоронній фірмі.

Василь був досвідченим військовим – боронив нашу країну від окупантів з часів АТО. З перших днів великої війни одним із перших прибув до військкомату і вступив до ТрО Кривого Рогу. 

“Позивний “Псих” мав не через характер, а через відображення найхарактернішої риси, що межує між життям і смертю. Він міг мотивувати побратимів швидко діяти в надзвичайних ситуаціях. Це був справжній мужній воїн, людина слова, сміливий, відповідальний, безстрашний, зразок незламності та міцності духу. Під час бою криворіжець зміг вивести поранених бійців, а під час інтенсивного обстрілу прикрив своїм тілом командира 236-го батальйону 129-ї бригади ТрО, чим і врятував йому життя”, – написала Оксана Стретович.

Вона є авторкою петиції, в якій просить присвоїти Василю Самилову звання Героя України, який ціною власного життя вивів поранених побратимів і врятував комбата.

У полеглого Героя залишилися дружина й діти, батьки і молодший брат.

Вічна пам’ять і шана Воїну-оборонцю!

Джерело: ТРК Рудана

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
3 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Останні записи

Популярні новини