asd

Всі новини про життя міста

Новітні технології – майбутнім енергетикам: ДТЕК Дніпровські електромережі провів екскурсію на полігон для студентів (фото)

12 студентів НТУ «Дніпровська політехніка» разом з викладачами відвідали навчальний полігон ДТЕК Дніпровські електромережі.

Майбутні фахівці змогли побачити, як проходять навчання енергетиків новітнім технологіям ремонтів. Такі профорієнтаційні заходи – регулярна практика в компанії. Вона сприяє розвитку талановитої молоді та допомагає студентам ближче познайомитися з тенденціями та трендами у сучасній енергетиці.

Про це повідомили у пресслужбі енергокомпанії.

Фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі під час екскурсії на спеціально обладнаний навчальний полігон продемонстрували студентам усі етапи навчання електромонтерів. Від перевірки захисного екіпірування та обов’язкового інструктажу до власне виконання робіт без відключення напруги, що дозволяє проводити ремонти без відключення світла для клієнтів. Енергетики відточують знання на лініях та обладнанні у максимально наближених до реальності умовах.

«Ми давно та плідно співпрацюємо з Дніпровською політехнікою. Для молоді, яка лише набуває професії, дуже важливо й корисно бачити роботу енергетиків у реальних умовах. Вивчати в «полях», які провідні сучасні технології, техніка та обладнання застосовуються. Це дозволяє студентам набути унікального досвіду, якого не отримати в навчальних аудиторіях. І я радий, що навіть під час повномасштабного вторгнення наше підприємство має можливість ділитися з майбутніми енергетиками набутими знаннями, заснованими на щоденній практиці. Адже енергетична галузь України як ніколи потребує нових талановитих і професійних кадрів», – зазначив Андрій Терещук, генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі.

Подібні профорієнтаційні заходи – один з напрямків Меморандуму про співпрацю ДТЕК Дніпровські електромережі та НТУ “Дніпровська політехніка», якийпередбачає поєднання зусиль для підвищення якості освіти та покращення кадрового забезпечення підприємств енергетичної галузі України. На базі університету вже діє інноваційний хаб ДТЕК для студентів-енергетиків, а учні старших курсів можуть пройти практичне навчання на підприємстві за програмою дуальної освіти*. Наразі учасниками програми є 10 студентів профільних вишів області.

Довідково:

*Проєкт «Дуальна освіта» ДТЕК Дніпровські електромережі розрахований на студентів 3-4 курсів, що навчаються за спеціальністю «Енергетика». Наразі в ньому беруть участь 2 профільні ВНЗ: НТУ “Дніпровська політехніка” та Кам’янський енергетичний фаховий коледж. Учасники здобувають освіту за спеціальною системою, в якій 60% часу відведено на теорію, а 40% – на практичне навчання в умовах виробництва. За останні 5 років навчання пройшли 88 студентів. З них більш ніж половина – 51 студент – працевлаштувалися в компанії.

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі