Всі новини про життя міста

О. Вілкул: У Кривому Розі створена потужна госпітальна база для надання медичної допомоги пораненим

Крім невідкладної допомоги та лікування, воїни також мають можливість пройти реабілітацію

Медичні заклади Кривого Рогу забезпечені ліками, з початку війни створений та постійно поповнюється їх стратегічний запас. Також, від початку війни була налагоджена чітка система для надання першої невідкладної допомоги – у прифронтових громадах чергували та працювали криворізькі медики та карети Швидкої, які могли оперативно доставляти поранених до міста, що дозволило врятувати не одне життя. Організована у Кривому Розі система роботи та надання допомоги відзначена багатьма лікарями з інших міст.

Про це повідомили у міському відділі преси та інформації.

Після лікування, багатьох бійців направляють на реабілітацію. У Кривому Розі цим напрямком займаються два медзаклади. А відсьогодні покращити свій фізичний стан воїни можуть і у новому кабінеті лікувально-фізичної реабілітації військовослужбовців, який відкрили на базі міської лікарні №3. У ньому є необхідне спортивно–оздоровче обладнання, із пацієнтами працюватимуть фахові лікарі.

Ініціаторами створення реабілітаційного комплексу є учасники бойових дій, добру справу підтримали та допомогли у реалізації проєкту Рада оборони міста, волонтери та громадські організації.

Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул зазначив: «Через Кривий Ріг більше 10 тисяч поранених та хворих бійців і наша госпітальна база спрацювала на 100%. Зараз, коли ворога відкинуто від Кривого Рогу та на лівий берег Дніпра і безпекова ситуація покращилася, до нас направляють для надання вторинної допомоги поранених із багатьох ділянок фронту. Наразі, усі лікарні працюють стабільно. Ще з весни минулого року вони оснащувалися генераторами, що дозволило потім, під час блекаутів, не переривати лікувальний процес.

Що стосується питання реабілітації наших воїнів, то з цим ми працюємо ще з 2014 року. Кожен військовослужбовець, який пройшов горнило війни, потребує психологічної та медичної підтримки. У 2017 році у місті було створено потужний Центр реабілітації учасників бойових дій. Він – один із кращих в Україні. В середньому за рік у ньому проходить реабілітацію близько 500 учасників АТО та учасників бойових дій. Потреба у таких спеціалізованих лікувальних комплексах, нажаль, зараз велика і коли до нас звернулися самі військовослужбовці з ідеєю про створення кабінету лікувально-фізичної реабілітації ми, звичайно ж, підтримали їх ініціативу. Над проєктом працювали люди з відкритим серцем та щирим бажанням допомогти бійцям. Це – ще один приклад ефективної роботи нашої дружної криворізької команди!».

У кабінеті лікувально-фізичної реабілітації виконаний капітальний ремонт. Для виконання вправ та процедур придбано та встановлено спортивно-оздоровче обладнання: тренажер Бубновського, бігову доріжку, велотренажер, тренажер для гіпер-екстензії, лаву для м’язів та преса, спортивні гантелі, ампліпульс та інше.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі