asd

Всі новини про життя міста

Особливості вибору УЗД-апарата: що потрібно знати 

Ультразвукова діагностика за допомогою сучасного та якісного обладнання — надійний, безпечний та доступний метод дослідження органів та систем людського організму. Використовують подібну апаратуру сьогодні практично повсюдно. Але як вибрати УЗД апарат та на що потрібно звернути особливу увагу? Що є ключовим фактором, а що — другорядним? Дають відповіді спеціалісти компанії Medigran — відомого в Україні постачальника медичного обладнання. 

Сфера використання УЗД-пристрою 

Потрібно заздалегідь визначитися з областю застосування. Від цього залежить, знадобиться багатофункціональна чи спеціалізована УЗД-система. Перша призначена для широкої сфери застосування. Вона дозволяє використовувати різні види датчиків і проводити різноманітні дослідження (гінекологічні, урологічні, абдомінальні тощо). Другий тип УЗД-систем має обмежений набір датчиків. Такі пристрої призначені тільки для конкретної сфери застосування. 

Умови експлуатації УЗД-системи 

Стаціонарні ультразвукові установки використовуються виключно в умовах клініки, тобто до частого переміщення та транспортування вони не пристосовані. Як правило, це максимально оснащене обладнання великих габаритів, для якого потрібне спеціальне місце в робочому кабінеті. 

Портативні (мобільні, переносні) УЗД-сканери, навпаки, використовуються на виїздах. Вони повністю пристосовані до частого транспортування, мають надійний корпус та мінімум функцій для проведення ультразвукових досліджень в екстрених ситуаціях. Їхня особливість — компактність і легка вага. Функціональні можливості таких апаратів зазвичай обмежені. 

Технічний клас УЗД-апарата 

Технічний клас — ключовий критерій вибору УЗД-апарата. Він визначає його рівень, якість візуалізації, особливості обробки даних. Виділяють такі класи ультразвукових систем: 

  1. Середній — має стандартні функції та режими. 
  2. Високий — у цю групу зазвичай відносять УЗД-апарати з кольоровою доплерографією та можливістю цифрової обробки інформації. Їхній функціонал ширший. 
  3. Експертний — найбільш оснащене обладнання. Характеризується широкими можливостями експлуатації та візуалізації, має додаткові функції. 

Чим вищий клас УЗД-системи, тим більша  її ціна. 

Функціональні можливості ультразвукового обладнання 

Врахувати потрібно такі критерії: 

  1. Кількість датчиків. Бажано, щоб була можливість підключати одночасно не менше 2-3. 
  2. ПЗ (програмне забезпечення). Дозволяє проводити обробку даних. 
  3. Кількість елементів у датчиках, які використовуються. Чим їх більше, тим вищою буде якість отриманих зображень. 
  4. Характеристики монітора. На великому дисплеї легше бачити деталі. Чим вища роздільна здатність, тим точніше буде передане зображення. У пристроїв, які мають доплер, екран кольоровий. 

Додаткові функції ультразвукової установки підвищують її ціну, тому необхідно вирішити, чи вони дійсно потрібні. 

Джерело: сайти medigran.com

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі