asd

Всі новини про життя міста

Останні новини про майбутній поєдинок Олександра Усика та Тайсона Ф’юрі

Через півтора місяця весь світ боксу спостерігатиме за поєдинком сторіччя. Бій Ф’юрі — Усик, який неодноразово переносився, призначений на вечір 18 травня. В Україні на момент виходу боксерів буде вже 19-а, приблизно 2 години ночі. На нас чекає грандіозний вечір боксу. В головному протистоянні вирішиться доля супертитулу — абсолютного чемпіона планети за чотирма ключовими версіями. А такого ще не було в історії. В останнього абсолютного чемпіона Льюїса були лише три пояси.

З наближенням поєдинку активізувалися експерти, колишні та чинні боксери. Прогнози сиплються безперервно. Не відстають і букмекери, котрим вірна оцінка бою — запорука отримання прибутку. Експерт розділу iGaming сайт Meta.ua розповів про легальні контори, на майданчиках яких шанувальники Олександра можуть зробити на нього ставку, про їхні прогнози та коефіцієнти. Андрій Рубан зазначає, що кілька місяців тому коефіцієнти були вигіднішими — тоді фаворитом вважався Тайсон Ф’юрі.

Прогнози та оцінки фахівців

За останні пів року прогнозів була просто величезна кількість. Тому обмежимося найпримітнішими, з боку Ф’юрі.

Нещодавно про тактику майбутнього бою висловився Дерек Чісора, який раніше бився з обома чемпіонами. На думку британця, Тайсону Ф’юрі не варто форсувати події, намагаючись зламати Усика і перемогти нокаутом. Чісора впевнений, що правильною тактикою буде налаштування на тривалу боротьбу з перемогою за очками. Більше того, Дерек вважає, що Усику буде вигідним швидкий натиск Ф’юрі. Це дозволить Олександру вести гру у звичній для себе манері.

Зазначимо, що такі оцінки раніше у Британії майже не звучали. Навпаки, більшість експертів були впевнені, що Ф’юрі вигідний саме швидкий натиск, агресивний бокс із постійним тиском, силовими клінчами та спробами вирішити результат бою достроково. І ось тепер британці, схоже, почали щось здогадуватися.

До речі, англійські джерела пишуть, що Тайсон зараз тренує його батько. А ось уславленого коуча ШугарХілла Стюарда у тренувальному таборі не видно. Це може свідчити, що Ф’юрі справді збирається змінити тактику. Адже ШугарХілл неодноразово запевняв, що Тайсону потрібно перемагати лише нокаутом, і великих проблем з Усиком не повинно бути.

А ось Джон Фьюрі, навпаки, давав дуже обережні прогнози на майбутній бій. Зокрема, він казав, що виграє той, хто краще підготується, чий тренувальний табір буде якіснішим.

Коефіцієнти букмекерів

Оцінки БК продовжують зміщуватися на користь Усика. Коефіцієнти на його перемогу в українських легальних конторах уже нижчі за показники противника. Однак різниця зовсім невелика. Тому не варто категорично розглядати Олександра як фаворит. Звичайно, будемо вболівати за нього, але шанси приблизно рівні.

БукмекерФ’юрі, перемогаФ’юрі, достроковоФ’юрі, за очкамиНічияУсик, перемогаУсик, достроковоУсик, за очками
Vbet1,884.503.1015.001,865.502.87
Favbet1,954.753.2017.001.905.502.90
GGBet1.914.402.5016.001,805.202.40

Восени ситуація відрізнялася разюче. Тоді усі букмекери дружно вважали фаворитом Тайсона. На Олександра у Фавбеті можна було поставити із коефіцієнтом 2.55! Нині це виглядає сюрреалізмом. Так мінливі оцінки навіть професійних експертів.

У Тайсоні поступово почали розчаровуватись навіть у Британії. Тут відіграли кілька обставин. По-перше, непереконлива перемога над Нганну. Тоді Ф’юрі був на межі краху. В результаті вже узгоджену дату поєдинку з Усиком довелося перенести — забагато сил витратив британець у попередньому протистоянні.

Потім була травма на тренуванні та чергове перенесення бою. Почали поширюватися чутки, що Ф’юрі не впевнений у собі і просто уникає протистояння з Олександром.

Строго кажучи, Тайсон, за своїми фізичними параметрами, манерою бою та технічним асортиментом, найбільш небезпечний противник для Усика. Але у якій формі він підійде до старту поєдинку не знає ніхто. З Олександром все більш передбачувано. Він ще ніколи не ставився до попереднього періоду розхлябано і налаштовувався виключно на перемогу, виходячи до старту бою на пік форми.

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі