asd

Всі новини про життя міста

Пішла з життя режисерка масштабних постановок до Дня міста, видатна культурна діячка Кривого Рогу Олена Василевська

На 74-му році пішла з життя колишня керівниця Палацу культури «Центрального гірничозбагачувального комбінату”, режисерка-постановниця Олена Василевська. Палац став зачином трудової діяльності Олени Дмитрівни. У 1975 році вона закінчила Київський державний університет культури імені О. Корнійчука, де опанувала фах режисерки клубних та масових заходів.

Пані Олена швидко зростала творчо й професійно – від керівниці гуртка і до директорки палацу. Стала заслуженою працівницею культури України. Її цінували як вправну організаторку, талановиту режисерку й успішну керівницю. Саме Олена Дмитрівна неодноразово була режисеркою масштабних, яскравих театралізованих постановок до Дня міста, Дня Незалежності, свята Перемоги.

Завдяки її невгамовній ініціативності, на творчому обрії Кривого Рогу з’явились фестивалі “Танцююча осінь”, “У новий рік з улюбленими піснями”, “Горизонти джазу”, театралізовані заходи “На Майдані Масляна”, “Новорічний балаган”, “Олімпіада мистецтв” для працівників комбінату.

«Пані Олена була мудрою, далекоглядною очільницею, комунікабельною та інтелігентною людиною. Вона реалізувалася і як обдарована особистість, і як жінка – стала чудовою матір’ю і бабусею, мала двох дітей і трьох онучат. Уміла знайти спільну мову і підхід до кожного», – добрим спомином згадують колишню керівницю колеги. 

51 рік життя Олена Василевська щедро засівала талантом культурну ниву Кривого Рогу. За це мала визнання й належне пошанування. Серед її нагород  – нагрудний знак “За заслуги  перед містом” трьох ступенів, нагрудний знак «За  активну роботу в профспілці металургів і гірників України», відзнака голови ОДА «За  розвиток регіону”, численні дипломи, подяки та почесні грамоти.

Кривий Ріг утратив людину, яка довгі роки сприяла його культурно-естетичному розвитку. Вічна пам’ять…

Прощання з Оленою Дмитрівною відбудеться 6 червня о 10.00 у Палаці культури «Центральний» по вул. Романа Шухевича, 19.

Джерело: ТРК Рудана

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі