asd

Всі новини про життя міста

Плити ОСБ: де можна використовувати й у чому полягають їх переваги

ДСП, фанера, ДВП – матеріали, без яких не можуть обійтися сучасні ремонт і будівництво. Однак вітчизняні забудовники часто використовують OSB-плиту – композитний дерев’яний лист. Матеріал годиться для ремонту житлових та нежитлових приміщень, внутрішнього й зовнішнього оздоблення будівлі, виробництва меблів тощо. 

Купуючи ОСБ за вигідною ціною в інтернет-магазині «Будінмаг», можна бути впевненим у високій якості товару. Листи виготовляються з дерев’яної стружки продовгуватої форми. Це багатошаровий матеріал. Щоб скріпити докупи всі шари, застосовують синтетичний віск, смолу, борну кислоту. Склад зумовлює властивості плит.

Різновиди OSB-плит

Існує декілька типів матеріалу, які відрізняються між собою стійкістю до вологи. Ця властивість обумовлює сферу використання матеріалу:

  • OSB-1. Годиться для виробництва меблів через мінімальну вологостійкість.
  • OSB-2. Допускається до експлуатації всередині приміщень.
  • OSB-3. Використовується за умов високої вологості.
  • OSB-4. Найстійкіший до вологи лист, який можна застосовувати будь-де.

Що вища цифра на маркуванні, то більші навантаження здатний витримувати матеріал. 

З переліку найпопулярнішою плитою є OSB-3. Її купують через оптимальне співвідношення високої якості й доступної ціни. З допомогою матеріалу виконують настилання покрівлі перед монтажем бітумного та іншого покриття. Можна робити внутрішнє та зовнішнє оздоблення стін.

Плита OSB: основні параметри

Перш ніж визначитися, який лист купити, варто ознайомитися з характеристиками. Розмір – перша важлива конфігурація. Стандартна довжина плит становить 2550 мм, ширина – 1200 мм. Товщина сягає від 12 до 22 мм. Що товщою виявляється плита, то більші навантаження витримує. Залежно від цього параметру сфери застосування матеріалу будуть такими:

  • 8–10 мм. Можна монтувати перегородження або стіни всередині будівлі;
  • 12–15 мм. Годиться для покрівельних робіт;
  • 18–22 мм. Використовується з метою укладання чорнової підлоги.

Вологостійкість – ще одна важлива характеристика плити ОСБ. Що вищим є показник, то менше шансів волозі зашкодити конструкції. Стійкість визначають величиною набухання матеріалу протягом доби. Залежно від коефіцієнту OSB-1 змінює конфігурацію на 25%, OSB-2 – на 20%, OSB-3 – на 15%, OSB-4 – на 12%. 

Магазин «Будінмаг» пропонує за вигідною ціною якісні, надійні та довговічні плити ОСБ. Достатньо звернутися до менеджерів за телефоном або зробити замовлення на сайті. Для зручності клієнтів організується доставлення по Україні.

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі