asd

Всі новини про життя міста

Поради від Кривбасводоканалу: як уникнути замерзання води в трубах взимку

Практично в кожному приватному будинку є водопровідні та каналізаційні труби, якими подається вода й відводяться стоки. Оскільки ця система є власністю мешканців, то в разі будь-яких поломок чи проблем їм часто доводиться справлятися з усім самостійно.

Однією з найбільш актуальних та неприємних ситуацій, з якою доводиться стикатися, є замерзання води в трубах взимку.

Не існує якогось універсального засобу, який на всі 100% може захистити комунікації від замерзання. Тому ознайомтеся з наведеними нижче порадами від КП “Кривбасводоканал” і використовуйте їх комплексно:

  • Якщо ви надовго покидаєте будинок зимою, перекрийте воду і злийте її з труб. Вода при замерзанні розширюється і розриває стінки водоводу. Якщо її злити, то й розширюватися не буде чому. Також протріть насухо всі комунікації, що знаходяться на вулиці та в неопалюваних приміщеннях.
  • Дозвольте воді потроху скапувати з кранів. Завдяки цьому тиск в трубі знижується, а рідина замерзає повільніше. Звичайно, це не зовсім економно. Але набагато краще, ніж мати справу з розірваними комунікаціями.
  • Старайтеся підтримувати температуру в приміщеннях не нижче 16°С в будь- який час, навіть коли вас немає в будинку.
  • В холодних приміщеннях (підвал, гараж) створіть невелику опалювану зону поруч з трубами. Не забувайте про безпеку, використовуючи нагрівальні прилади.
  • Ущільнюйте двері та вікна. Це необхідно і для захисту комунікацій, і в цілому для економії енергії. Герметизація вікон та дверей допоможе підтримувати стабільну температуру в приміщеннях.
  • Мийте посуд і періть одяг вночі. У багатьох моделях сучасної побутової техніки є функція затримки циклу прання/миття на декілька годин. Виставте таймер так, щоб техніка працювала вночі. Саме в цей час температура повітря опускається до найменшого рівня, а потік води в трубі завадить її замерзанню.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі