Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

Потреби регіону напередодні зими, шкільне харчування та робота амбулаторій: результати зустрічі з представниками ВООЗ

Команда ОВА зустрілася із делегацією Всесвітньої організації охорони здоров’я. Долучився й перший заступник очільника МОЗ Сергій Дубров. Обговорили першочергові потреби регіону. Зокрема й ті, що пов’язані з підготовкою до нового опалювального сезону.

Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Отримуємо від партнерів необхідні ліки, медобладнання та генератори. Між нашими командами налагоджена якісна комунікація. Так ми оперативно вирішуємо нагальні питання, координуємо проєкти», – зазначив перший заступник начальника Дніпропетровської ОВА Андрій Кульбач.

Від додав, що напередодні зими область має потребу у генераторах. Аби забезпечувати безперебійну роботу медзакладів під час відсутності електроенергії. А ще – є необхідність в автономних модульних котельнях.

До кінця року ВООЗ за підтримки урядів Німеччини та Нідерландів якраз планує надати Україні 10 таких установок. Ще 20 партнери збираються поставити протягом першого півріччя 2025-го.

«Це мій шостий візит до вашої країни під час повномасштабного вторгнення. Коли був минулого разу у Дніпрі, сталося відключення світла. Я якраз відвідував одну з лікарень. І був вражений стійкістю медиків. Вони продовжували рятувати життя пацієнта в операційній, яку під’єднали до генератора», – розповів  регіональний директор Європейського Бюро ВООЗ Ганс Клюге.

Говорили присутні і про роботу амбулаторій. Наголосили: первинна ланка має забезпечувати якісними медичними послугами всіх мешканців.

«Хочу висловити щиру подяку всьому представництву ВООЗ в Україні за сталу підтримку української системи охорони здоров’я. Це особливо важливо в такий складний для нашої країни період. Завдяки допомозі від міжнародних партнерів Україна регулярно отримує необхідне, має змогу забезпечувати автономність медичних закладів, а також відновлювати пошкоджені лікарні», – сказав перший заступник міністра охорони здоров’я України Сергій Дубров.

Під час зустрічі торкнулися й теми здорової їжі в закладах освіти. Дніпропетровщина серед регіонів, де за ініціативи першої леді Олени Зеленської впроваджується реформа шкільного харчування.

Співпрацю з партнерами координує Регіональний офіс міжнародного співробітництва. Це ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Вона має на меті розвиток взаємодії з іноземними представниками, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі