Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

Повістка у військкомат: хто та де може їх вручати?

В Україні продовжили загальну мобілізацію до 21 листопада 2022 року. Важливо знати, що існує декілька видів повісток.

Відповідно до чинного українського законодавства, є чотири види документів, котрі підпадають під загальне поняття «повістка». Втім, різниця між цими документами є.

Повістка, яка вручається з метою уточнення облікових даних

Цей вид повістки вручається призовнику для внесення відомостей про особу призовника, його сімейного стану, працевлаштування, наявність чи відсутність дітей. Результом такої перевірки можуть бути виявленні підстави для звільнення від служби в армії чи встановленні підстави для відстрочки від призову на строкову військову службу.

Повістка на проходження військово-лікарської комісії (ВЛК)

Така повістка зобов’язує призовника пройти медичне обстеження. При цьому до повістки додається картка медичного дослідження та медичного огляду військовозобов’язаного, у якій зазначається про придатність чи непридатність призовника до строкової служби.

Повістка-призов на строкову військову службу

У такій повістці вказано термін явки до призовної дільниці. Окрім того, зазначається, що при собі необхідно мати: паспорт, військовий квиток (тимчасове посвідчення) або посвідчення про приписку до призовної дільниці (для призовників), а також, обліково-послужну картку та мобілізаційне розпорядження (за наявності).

Мобілізаційне розпорядження

Такий вид повістки вручається військовозобов’язаним особам, які пройшли медичну комісію та визнані придатними до несення військової служби. Здебільшого мобілізаційне розпорядження вручається під час оголошення мобілізації.  У мобілізаційному розпорядженні зазначається про обов’язок з’явитися у визначений призовний пункт протягом 24 годин після оголошення мобілізації.

 

Джерело: новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі