Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

Правовий лікбез: чи можна виписати зареєстрованого на квадратній площі без його згоди на це?

Досить часто у громадян виникають труднощі щодо зняття з реєстрації у власному будинку чи квартирі особи, яка в ній зареєстрована, але не проживає протягом певного часу.

Раніше це питання вирішувалося через суд. Втім, з набранням чинності Закону України «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні» від 05.11.2021 № 1871-IX власник приватного житла має право «виписати жильців» самостійно – без їх згоди та без суду.

Зокрема, у Кривому Розі для цього потрібно звернутися до найближчого офісу Центру «Віза» (Центр Дії») із заявою про зняття особи (осіб) із задекларованого/зареєстрованого місця проживання та надати:

– документ, що посвідчує особу (у разі особистого звернення);

– документ, що підтверджує право власності на житло, в якому задекларовано/зареєстровано місце проживання особи (осіб), що знімається.

Заява може бути подана лише повнолітньою особою або законним представником малолітньої дитини.

При знятті із задекларованого/зареєстрованого місця проживання більше однієї особи разом із заявою власник житла подає документ, що підтверджує сплату адміністративного збору, окремо щодо кожної особи.

Також Законом передбачено нюанс щодо «виписки» дітей. Якщо власник подає заяву про зняття з реєстрації батьків дитини (або одного з них), дитина також підлягає зняттю з реєстрації. Однак власник не може виписати з житла власних дітей, що цілком зрозуміло.

Потрібно звернути увагу, що виписати одного із співвласників житла без його згоди неможливо.

Повідомляємо, що офіси «прописки» працюють з понеділка по п’ятницю з 08:00 до 15:30 (з технічною перервою з 12:30 до 13:00).

 

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі