test

Всі новини про життя міста

Про посівну, переглянуті й скасовані тендери, тарифи на електроенергію: найважливіше за тиждень

На Дніпропетровщині досіяли ярі. Ще у чотирьох районах закінчили саджати овочі. Роботу продовжує група «Прозорість та підзвітність».

Про найважливіше, а ще – нові тарифи на електроенергію під час щотижневого звіту розповів перший заступник начальника ОВА Володимир Орлов.

«Група «Прозорість та підзвітність» провела вже 15 засідань. Там розглянули 92 тендери, які під час моніторингу викликали питання у фахівців. Переважно – через завищені ціни. Зрештою було скасовано або зменшено суми 50-ти закупівель на 688,5 млн грн», – зазначив Володимир Орлов.

Серед прикладів, коли заощадили чималу суму бюджетних коштів, – тендер на утеплення фасадів і капітальний ремонт покрівлі житлових будівель у Дніпрі. Витратити на це міськрада планувала 425 млн грн.

«На них звернули увагу через ціни, які перевищували ринкові. За результатами засідання замовник переглянув їх. Додатковими угодами зменшив суми договорів на 63,7 млн грн. Ще один приклад – закупівля Павлоградської міської ради щодо покосу трави. Загальна сума – 3 млн грн. Договір розірвано завдяки взаємодії з Держаудитслужбою», – додав він.

Окрім неї та фахівців ОВА до робочої групи долучені й правоохоронні органи – Національна поліція, Управління стратегічних розслідувань, Служба безпеки України.

«В Україні зріс тариф на електроенергію. Таке рішення вимушене і неминуче. Адже через ворожі атаки енергосистема зазнала значних ушкоджень. На масштабний ремонт і спрямують додатковий фінансовий ресурс. При цьому держава підтримує родини, для яких підвищення ціни на світло – непосильне. Діє механізм субсидій. Для всіх, хто вже отримував допомогу раніше, у червні її перерахують автоматично», – пояснив Володимир Орлов.

За необхідності іншим мешканцям регіону слід звернутися до Пенсійного фонду. Це можна зробити особисто – через сервісний центр ПФУ, ЦНАП чи уповноважених осіб виконавчого органу громади. А ще – через пошту. Або онлайн – через сайт Пенсійного фонду або Дію.

«В області завершена посівна кампанія ярих культур. Аграрії охопили понад 1 млн га. Крім того, посадили картоплі, овочів та баштанних культур на площі понад 73 тис га. Це понад 98% до прогнозу. Завершили роботи 4 райони: Кам’янський, Криворізький, Нікопольський та Синельниківський», – сказав перший заступник начальника ОВА. Загалом під урожай-2024 запланували засіяти 1,8 млн га. Це з урахуванням озимих. Такий показник – на рівні минулого року

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі