Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

Проблематика функціонування балки Свистунова у Криворізькому районі турбує громадськість не один рік. І тому є пояснення, – Ситниченко (фото)

Ставок-накопичувач у балці Свистунова побудований у 1976 році. Максимальний обсяг зворотних вод промислових підприємств становить 7,75 млн м³, а станом на липень 2024 року фактичне наповнення становило приблизно 3,5 млн м³. Щорічно великий об’єм води скидають у річку Інгулець одночасно з водою з Карачунівського водосховища.

“Але, звичайно, це тягне за собою ризики при здійсненні поливу сільгоспугідь у нашому районі та в сусідній Миколаївський області”, – зазначає голова Криворізької райдержадміністрації Євген Ситниченко.

1 серпня у Криворізькому районі з робочим візитом побували міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, т. в. о. міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков та начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

“Зустрілися на території балки Свистунова, щоб побачити масштаби об’єкта та обговорити шляхи розв’язання проблеми. Зокрема запропоновано кілька варіантів для вирішення існуючих негараздів: скидання води зі ставка-накопичувача в Чорне море або у річку Дніпро, демінералізація шахтних вод, розбавлення шахтних вод місцевими стоками та частково водою з річки Дніпро та надалі скидання у річку Інгулець.

Крім того, оглянули процес будівництва магістрального водогону. Роботи тривають силами КП “Кривбасводоканал”, яке несе відповідальність за стан виконання робіт та подальшу експлуатацію об’єкта. Тож маємо надію, що найближчим часом Криворіжжя буде забезпечено водою”, – коментує Євген Ситниченко.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі