asd

Всі новини про життя міста

Ракетний удар 13 червня: для кожної квартири розмір грошової допомоги визначається залежно від завданої шкоди

У Кривому Розі продовжується допомога мешканцям постраждалих будинків від ракетного удару 13 червня.

Про це повідомив голова Ради оборони міста Олександр Вілкул.

“Працюють комісії з оцінки збитків і вже є перші прийняті рішення виконкому про надання людям матеріальної допомоги. Наразі допомогу отримають 20 домогосподарств, на загальну суму 275 тисяч гривень. Для кожної квартири розмір грошової допомоги визначається залежно від завданої шкоди. Також, місто виділило кошти на вирішення соціально-побутових питань мешканцям зруйнованої п’ятиповерхівки. 12 родин отримають 320 тисяч гривень, сума виплат становитиме від 20 до 40 тисяч. Підкреслюю, це тільки перші прийняті рішення по виплатам. По всім іншим домоволодінням комісія працює, виплати будуть продовжуватися й надалі.
 
Також сім’ям загиблих криворіжців виділено по 25 тисяч гривень на поховання.

У лікарні перебуває 8 поранених, їм надається вся необхідна допомога.
 
Чотирьом людям – одній сім’ї та одній жінці – надано допомогу з поселенням, вони також забезпечені гарячим харчуванням. Інших запитів на розселення не надходило, але, містом підготовлено такі об’єкти із забезпеченням 3-х разового безкоштовного харчування.
 
Стосовно зруйнованої п’ятиповерхівки, ми чекаємо на повне обстеження її фахівцями, після чого буде прийнято рішення або про відновлення будинку, або про виділення коштів людям на купівлю квартир. Ще раз повторю – ніхто без допомоги не залишиться.
 
На сьогодні вже оформлено 158 повідомлень про пошкоджене майно у державну «Дію. Також прийнято 470 заявок на допомогу за кошти міського бюджету. Продовжують працювати бригади комунальників, задіяна уся необхідна комунальна техніка. Всі необхідні матеріали були видані і людям, і ОСББ, і управителям”.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі