asd

Всі новини про життя міста

«Результати голосування щодо перейменування місцевих топонімів будуть апріорі недостовірними», – криворізька громадська діячка

На впровадження ухваленого Верховною Радою України документу, в Кривому Розі продовжать процес перейменування топонімів: з 20 листопада відбудеться голосування серед містян. Втім, місцева активістка публічно висловили сумнів щодо достовірності цього процесу.

Що насторожило відому громадську діячку, журналістку, письменницю Ольга Гончар Хвостова?

«Перейменування в рамках дерусифікації та деколонізації в Кривому Розі може бути провалено через непрозорість і масштабну фальсифікацію.

Хай би скільки пропозицій надали мешканці й мешканки Кривого Рогу з 20 листопада до 4 грудня, їх має бути винесено на голосування, яке мусить відбутися з 5 до 20 грудня.

А голосуватимуть люди… через гуглформу. Якщо ви хоч раз у житті заповнювали користувалися цим сервісом, то знаєте, що гуглформа не дає змогу належно ідентифікувати особу. Отже, результати голосування будуть апріорі недостовірними, бо голосувати зможе будь-хто скільки завгодно разів.

Ще є 3 дні, щоб запобігти фальсифікації «всенародного голосування» в Кривому Розі, у результаті якого вулицям дадуть навіть складно зараз уявити які назви. Треба донести організаторам обговорення, що голосування в гуглформі в рамках громадського обговорення не відповідає законодавству. У мене нема рецепту» – зробила допис у соцмережі Ольга Гончар Хвостова.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі