Коли вихідний день радує гарною погодою у період з весни до осені неодмінно виникає бажання відпочити з друзями або сім’єю на природі. А запашне м’ясо на вогні стає головним акцентом пікніка. Рецептів існує безліч, але врахування деяких нюансів допоможе зберегти та удосконалити улюблені смаки.
Використання відмінного обладнання
Жодні кулінарні хитрощі не допоможуть зробити страву ідеальною при відсутності відповідних приладів. При наявності несправних пристроїв гарантований лише зіпсований настрій усіх, хто запланував відпочити та насолодитися чимось смаженим та довершено смачним. Якщо виникає питання, де купити гриль в Україні, зверніться до компанії Грілекс – офіційного українського дистриб’ютора барбекю та грилів від Oklahoma Joe’s, Kamado Joe, Char-Broil, й інших елітних американських брендів. Серед асортименту присутні:
- газові, електричні та вугільні грилі;
- компактні коптильні;
- комплектуючі;
- багато спеціалізованих інструментів для зручності приготування;
- соуси легендарних брендів.
Неймовірний вибір преміального кухонного обладнання приємно вразить усіх прихильників створення особливих кулінарних шедеврів з м’яса, овочів та риби у різноманітних умовах.
Особливості процесів готування
На помірно розпеченому вугіллі розміщують курятину, рибу та овочі. Для стейка потрібна вища температура. Якщо мова йде саме про стейк – оптимальна ширина шматків дорівнює двом-трьом сантиметрам, тонші швидко стануть жорсткими. За кілька хвилин до готовності м’яса можна додати на вугілля духмяних трав або цедру цитрусових. Це додасть звабливого аромату зірковій страві. Використовуйте аксесуари для грилів від Грілекс https://grillex.com.ua/, щоб спростити та зробити більш комфортними процеси створення страв на вогні. Коли морепродукти, м’ясо, або птиця зняті з вогню, не поспішайте одразу подавати їх до столу. Якщо дати пару хвилин полежати, то температура ззовні та зсередини вирівняється, кулінарний шедевр стане соковитішим та ніжнішим.
Десерт також можна приготувати на відкритому вогні. Весела компанія із радістю буде смакувати підсмажені банани, абрикоси або ананаси. Додатково варто використати мед перед термічною обробкою фруктів, щоб отримати ефект карамелізації. Ще один важливий секрет – гарні люди, з якими хочеться вдосталь насміятися, весело провести час та перетворити кожну вилазку на природу на дивовижне дійство, повне позитиву та яскравого настрою.