Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

Що криворіжці викидають до каналізації? (відео)

Жіночі гігієнічні засоби, дитячі іграшки, овочеві очистки – це тільки «квіточки» з того, що працівники КП «Кривбасводоканал» знаходять під час ліквідації засмічення мереж водовідведення.

Пресслужба комунального підприємства в черговий раз звернулася до мешканців міста щодо дотримання правил експлуатації водопровідних та каналізаційних мереж:

«Шановні криворіжці! Знову звертаємось до вас із наполегливим проханням НЕ викидати сміття до каналізації. За зверненнями мешканців з 1 січня 2023 року по сьогодні Кривбасводоканал усунув 7 358 засмічень каналізації. Це понад сімдесят виїздів на день!

Нагадуємо, що міські комунікації водовідведення призначені для транспортування стічних вод до станцій аерації з вмістом ВИКЛЮЧНО продуктів життєдіяльності людини. Не дарма ж існують урни, смітники й окрема послуга вивозу сміття. Потрапляючи до каналізаційної труби, сміття утворює корку й заважає руху інших стоків. Побутовий жир налипає на внутрішній поверхні трубопроводу, внаслідок чого звужується його просвіт і, відповідно, зменшується пропускна спроможність. Прикро, коли стоїть вода в раковині чи у ванній? А це сусіди в унітаз змили ганчірку, або ж залишки борщу. Там відбулася зустріч з вологою серветкою, вкритою волоссям. Зверху прилетів змитий жир з пательні та камінці наповнювача для лотків домашніх тварин. Все це «добро» міцно взялося «за руки» й триматиметься там дуууже довго, якщо нічого не зробити.

А що можна зробити?

Користуватися каналізацією СВІДОМО. Пам’ятайте: засмічення не утворюються самі по собі, їх створюють люди! Для:

– побутового жиру, залишків їжі й консервації;

– вологих серветок, медичних масок, засобів особистої гігієни (прокладок, тампонів, ватних паличок і дисків, підгузків тощо);

– паперу, картону, будівельного сміття, всіх видів фарби й уламків скла;

– ганчірок для миття всіх поверхонь, поролону, шматків тканин, старого одягу;

– іграшок, металевих і пластикових канцелярських виробів, деталей конструкторів тощо…

…існує смітник!

Окремий біль – колаборація вандалізму й безвідповідальної недбалості.

Схема проста: вандали крадуть кришки люків, а люди у відкритий колодязь кидають сміття. У багатоповерхівках це шах і мат. Будинкові труби стоять нашпиговані, а на вулиці забитий колодязь. Кому від цього краще?

А ще через неправильне користування каналізацією швидше зношуються труби водовідведення, частіше виникають пориви колекторів, збільшується вірогідність витоків стоків, псується обладнання очисних споруд, а це завдає екологічної шкоди навколишньому середовищу. Слюсарі витрачають чимало часу на усунення засмічень каналізації у житлових масивах, який можна було би використати на оновлення трубопроводів. Труби коштують дорого, а викидати сміття до урни – це просто й…безкоштовно.

Закликаємо проявляти повагу один до одного, поважати труд комунальників і любити своє місто!».

І як наглядний приклад «вилов» «скарбів» під час одного з каналізаційних засмічень – відео від КП «Кривбасводоканал».

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі