test

Всі новини про життя міста

Солдат спав – служба йшла: військовий із Кривого Рогу отримував дармову зарплату

Спочатку від призову за мобілізацією військовозобов’язаний криворіжець отримав посаду старшого стрільця, де перебував на службі до січня 2023 року. Потім він нібито захворів, що стало причиною його відсутності у військовій частині.

Проте заробітна платня солдатові нараховувалася, і він за січень та лютий отримав 57 271 гривню. А у квітні військовий продовжив «хворіти».

Таким чином він перебував за межами ВЧ й службу за призначенням не ніс, проте заробітна плата на його ім’я нараховувалася. У результаті він безпідставно отримав грошове забезпечення у розмірі 132 507 гривень.

Коли афера службовця була викрита, то чоловік щиросердно розкаявся у вчиненому, а суд узяв до уваги щире прагнення обвинуваченого продовжити боронити Україну шляхом відсічі збройної агресії з боку російської федерації, та вважає, що виключно призначення покарання штрафу забезпечить таку можливість, що беззаперечно відповідає інтересам суспільства.

28 травня 2024 року Центрально-Міський районний суд міста визнав громадянина винним у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст.190 КК України, і призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 34 000 гривень.

Запобіжний захід на період слідства й судових засідань у відношенні солдата не обирався, також відсутні витрати на залучення експерта.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі