test

Всі новини про життя міста

Стало відомо, хто і за скільки у Кривому Розі обписав пам’ятник Петру Калнишевському

11 червня 2024 року Центрально-Міський районний суд міста Кривого Рогу зачитав вирок для уродженця Казанки, який обвинувачувався  за ч. 1 ст. 296 КК України – хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується винятковим цинізмом.

Чоловіка було викрито за надписи, які він наніс на постамент Петру Калнишевському. Підсудний свою причетність визнав і зазнався, що скоїв це безчинство виключено через гроші.

За його словами, з ним у месенджері Telegram зв’язався невідомий та запропонував заробіток у розмірі 2 000 гривень. Потрібно було виконати чотири написи, які мають заборонену символіку та паплюжать авторитет уряду держави, у тому числі на пам`ятниках культури  Кривого Рогу.

29 травня о 4-й годині ранку виконавець прибув до постаменту із заздалегідь підготовленим знаряддям задля вчинення кримінального правопорушення, а саме фарбою та губкою і, діючи умисно, демонструючи свою зневагу до загальноприйнятих в суспільстві норм моралі та правил поведінки, наніс у вигляді написів: символ у вигляді рівнораменного хреста з загнутими на 90° ліворуч або праворуч раменами, тобто свастика, що є символікою Націонал-соціалістичної робітничої партії Німеччини, а також ZE KURWA та NO GRAV».

За цей злочин суд призначив йому покарання у виді 2  років обмеження волі, але з іспитовим строком на 1 рік.

Як відомо, Петро Калнишевський — останній кошовий отаман Запорізької Січі. Він прожив 113 років, але в ув’язненні. Його називають одним із засновників поштової станції «Кривий Ріг», яка надалі переросла в поселення, а потім у великій індустріальний центр. У 2008 році Українська православна церква (КП) приєднала Петра Калнишевського до лику святих. У Кривому Розі пам’ятник отаману у виконанні скульптора Володимира Токаря був відкритий 27 травня 2018 року.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі