asd

Всі новини про життя міста

Стало відомо, як суд Кривого Рогу покарав браконьєра

Знаючи про дію заборони на вилов риби під час нересту, житель Кривого Рогу проігнорував цю норму та 7 травня минулого року поїхав на риболовлю в селище Мар’янське.

Близько 19:00 він уже був на березі річки та почав користування забороненим знаряддям лову драк (драч) та павуком рибацьким. До 22:00 йому вдалося виловити 129 штук карася сріблястого.

На місці злочину він був затриманий правоохоронними органами. Улов вилучили, а експертиза встановила збиток у розмірі 203 949 гривень, що є істотною шкодою за критеріями «добування у великій кількості риби (цінних видів водних біоресурсів), та вилов риби в період нересту».

25 березня 2024 року Саксаганський районний суд міста Кривого Рогу визнав зловмисника винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 249 КК України, та призначив йому покарання у виді у виді 1 року обмеження волі, але з іспитовим строком.

На користь держави суд зобов’язав сплатити витрати на проведення судової експертизи у розмірі 5375 грн. 52 коп. та в повному обсязі компенсувати завдану шкоду, а саме 203 949 гривень на користь Управління державного агентства меліорації та рибного господарства у Дніпропетровській області.

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі