Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

У 26-ти громадах Дніпропетровщини бібліотеки обладнані тифлокомплексами: що це?

Майже третина громад області має у своїх бібліотеках тифлокомплекси.

Це прилади, за допомогою яких облаштовують інклюзивне робоче місце для людей з вадами зору. Ще 10 територій планують придбати такі до кінця року.

Про це стало відомо під час засідання Ради безбар’єрності при Дніпропетровській ОВА.

«Безбар’єрність включає в себе багато аспектів. Стосується не лише зручностей для людей з інвалідністю. Це, наприклад, й можливість отримувати якісну освіту для всіх, працевлаштуватися, незалежно від віку, спрощений доступ до соціальних послуг. Це про простір, вільний від перепон та упереджень, в якому комфортно кожному. Над таким працюємо і на Дніпропетровщині», – зазначила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна.

Один з кроків до такого безбар’єрного простору – облаштування в бібліотеках комп’ютерних тифлокомплексів. Комплект обладнання може бути різноманітний. Включати, наприклад,  відеозбільшувач з функцією читання чи принтер для друку текстів шрифтом Брайля.

«Це гаджети, необхідні для людей з порушеннями зору. Серед їх користувачів у бібліотеках не лише студенти. А й військові, які перебувають на лікуванні чи реабілітації через поранення. Зважаючи на актуальність питання, громади області мають задачу – хоча б одна місцева бібліотека має бути забезпечена тифлокомплексом», – пояснила начальник управління культури, туризму, національностей і релігій Дніпропетровської ОВА Наталія Першина.  

Також учасники засідання обговорювали, зокрема, процес створення Рад безбар’єрності при органах місцевого самоврядування, евакуації людей старшого віку та з інвалідністю. А ще йшлося про працевлаштування та профорієнтацію.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі