asd

Всі новини про життя міста

У День пам’яті та примирення Юрій Вілкул відвідав учасницю бойових дій, визволительку Кривого Рогу Погорілову Валентину Іванівну

У нашому місті завжди з повагою і турботою ставляться до ветеранів війни, учасників бойових дій, до дітей війни та в’язнів концтаборів. У Кривому Розі нині проживає близько 2,5 тис. ветеранів Другої світової війни, зокрема 18 учасників бойових Другої світової війни. Серед них – визволителька міста Валентина Іванівна Погорілова.

У День пам’яті та примирення Валентина Іванівну відвідав в.о. міського голови Юрій Вілкул.

Валентина Іванівна народилася 15 січня 1927 року в селі Студенок Ізюмського району Харківської області. У воєнні роки служила фронтовою операційною медичною сестрою. Брала участь в боях на території України, Молдови, Югославії й Угорщини. У 1945 році була поранена.

Після війни жінка присвятила життя порятунку людей, пропрацювавши медсестрою понад 50 років.

Зараз Валентина Іванівна мешкає в Покровському районі. Має онуку Маргариту Адаменко, яка часто провідує і допомагає бабусі.

За участь у бойових діях визволителька має державні нагороди:

– ордени «Вітчизняної війни» ІІ ступеня, «Знак Пошани», «Червоної Зірки», «За мужність» ІІІ ступеня;

– медаль «Жукова»;

– ювілейні нагороди до річниць Перемоги.

У 2022 році була відзначена Медаллю «Почесний ветеран».

Крім того, Валентина Погорілова є кавалером відзнаки виконкому Криворізької міської ради – нагрудного знаку «За заслуги перед містом».     

Місто завжди переймається долею Валентини Іванівни, на кожне свято й за потреби дарує подарунки. Нещодавно це були пилосос та жалюзі на вікна. Напередодні Дня перемоги – мікрохвильовка.

У Кривому Розі, за підтримки влади міста, працює одна з кращих в Україні ветеранська організація. Підтримка ветеранів Другої світової війни, а також всіх учасників бойових дій – важлива складова комплексної муніципальної Програми соціального захисту жителів. Попри воєнний стан, збережені всі соціальні виплати та адресні допомоги ветеранам. До Дня визволення Кривого Рогу та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні ветерани отримали одноразову матеріальну допомогу на суму 681 тис. грн. Фронтовики – по 5 тис. грн, ветерани Другої світової війни – 3 тисячі грн. Також надається допомога на проведення капітального ремонту житла та інше.

Крім того, усі ветерани з початку року отримали продуктові набори та напередодні знаменних дат отримають ще додаткові проднабори, придбані коштом міського бюджету.

Джерело: ТРК Рудана

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі