test

Всі новини про життя міста

У домоволодінні в Кривому Розі оселилися «Мертві голови» (фото+відео)

Допис про незвичайних жителів, які оселилися в домоволодінні криворіжки Тетяни Труш, жінка розмістила в соцмережі у групі «Комахи України». Вона нарахувала 16 представників з Червоної книги.

– Бражник “Мертва голова”. Помітна різниця у кольорі – та, що більш помаранчева, готується до лялькування, – написала господиня.

За словами авторки фото, на фото личинка з більш вираженим помаранчевим кольором готується до лялькування – глибокого сну, під час якого гусениця у ході розвитку перетворюється на метелика. 

Далі жінка показала відео:

– Коли прийшов час перетворитись на лялечку…

Гусінь бражника заривається в землю.

Виявляється, що вони – потомство рідкісного бражника, який називається “Мертва голова” та занесений до Червоної книги.

До речі, у понеділок 1 липня один з бражників на фото залялькувався – відео опублікувала авторка у тій самій спільноті та розповіла особливості лялькування гусениці.

На порталі Червоної Книги України йдеться, що лялечки “мертвої голови” чутливі до холоду, взимку часто гинуть. 

Мертва голова – єдиний представник свого виду в Україні. Раніше бражник не вважався рідкісним, однак у зв’язку з погодними умовами, а також антропогенними чинниками, його популяція значно зменьшилася. 

Зазвичай він зустрічається на полях, городах, рідколіссях. Живляться соком дерев або бджолиним медом, більш активний у сутінках. Особливість “мертвої голови” в тому, що він може пересуватися на значні відстані, мігруючи з місця на місце. 

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Останні записи