10 вересня у парку Саксаганський 9 локацій пригощали криворіжців національною стравою – борщем. Фестивальне дійство супроводжували музики, запах смаженого м’яса та пампушок з часником.
Містяни мали змогу прогулятися острівками українського народного побуту, поспілкуватися солов’їною, оцінити красу й творчість умільців, кухарів, артистів.
Як відомо, борщ внесено до нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує охорони. Цю страву 1 липня 2022 року визнано українською. Таким чином, була виграна й «борщова війна» з росією.
Український борщ – національний варіант борщу, який споживають у кількох країнах регіону – є невід'ємною частиною життя української родини та громади", – йдеться у пресрелізі установи.
новини Кривий Ріг LIFE