Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі в рамках співпраці з ЄБРР будуть реалізовані енергоефективні заходи у 36 школах та дитячих садках (фото)

Це дозволить створити ще більш комфортні умови для 15 тисяч дітей.

Перший заступник міського голови Євген Удод провів виїзну нараду в дитячому садочку № 231, який входить до переліку цьогорічних об’єктів термомодернізації.

Про це повідомили у міському управлінні преси та внутрішньої політики.

Євген Удод зазначив, що в.о. міського голови, секретар міської ради Юрій Вілкул поставив завдання забезпечити тепло в першу чергу у закладах освіти – школах та дитячих садочках. При цьому слід зауважити, що 2021-го Кабмін в 2,5 рази підвищив ціни на газ для опалення лікарень, шкіл, дитячих садків та інших бюджетних закладів. Підприємці змушені сплачувати за ринковими цінами, які зросли в 4 рази та більше. В таких умовах один з пріоритетів роботи міської влади – подальший розвиток проєктів підвищення енергоефективності, які вже системно впроваджуються в місті.

Євген Удод сказав: «Ми проводимо термомодернізацію шкіл та садочків, щоб дітям було тепло, а заощаджені кошти мають бути спрямовані на подальший розвиток енергозбережння. Вивчаємо кращий світовий досвід у цій галузі та залучуємо інвестиції. Популяризуємо позитивні результати тих проектів з підвищення енергоефективності, які вже реалізували. Провели низку виїзних нарад, зокрема в гімназії №58, будівля якої вже термомодернізована в межах співпраці нашого міста з німецькою федеральною агенцією GIZ. Завдяки утепленню та обладнанню індивідуального теплового пункту вдалося досягти відчутної економії енергоресурсів – понад 20 %. Очікується, що в результаті реалізації проєкту з ЄБРР економія теплової енергії буде понад 30 %. Але головне – в школах і дитсадках буде тепло і комфортно як для дітей, так вчителів і вихователів».

Директорка дитсадочку № 231 Ольга Федоренко подякувала міській владі за системну підтримку закладу, а також доповіла першому заступнику міського голови про види робіт, які заплановано виконати цього року. «Ми вдячні за системну підтримку, завдяки якій вже проведені роботи з встановлення дверей та ремонту системи електропостачання. Цього року заплановано зокрема здійснити утеплення стін, покрівлі, відкосів вікон та дверей, цоколю, заміна пожежних систем, навісів, та систем кондиціонування. Також у нашому садочку буде створений індивідуальний тепловий пункт, замінять трубопроводи опалення, радіатори».

Також у садочку планують провести ремонт систем водо- постачання та відведення, каналізації; встановили блискавкозахист, пандус для людей з інвалідністю; відремонтувати тротуари та інше.

 

Подписывайтесь на наш Telegram канал https://t.me/krlife_ua

 

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
2 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі