asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі 100-ту річницю святкує учасник бойових дій Другої світової війни, викладач та вчений Георгій Григорович Бень (фото)

Зі словами вдячності та привітаннями, квітами і подарунками до іменинника завітав в.о. міського голови Кривого Рогу Юрій Вілкул.

Про це повідомили у міському відділі преси та внутрішньої інформації.

Вітаючи Георгія Григоровича з поважною датою, Юрій Вілкул сказав: «Хочу побажати міцного здоров’я, родинного затишку, душевного спокою, поваги і турботи від рідних та миру. Скільки б не спливало часу, ми пам’ятаємо про Героїв-захисників. Ваше життя для нас приклад патріотизму, любові до рідної землі та працьовитості».

Георгій Григорович Бень народився 25 січня 1924 року. Одразу після закінчення школи, під час Другої світової війни, почав служити у піхоті. Згодом був направлений у м. Бійськ, де закінчив офіцерське училище та продовжував брати участь у визволенні України від німецько-фашистських загарбників. Після Перемоги ще 9 місяців служив у діючій армії та потім здобув 2 вищі освіти у Дніпропетровському сільськогосподарському інституті та у  Кримському державному університеті. Після цього у  1956 році переїхав до Кривого Рогу, де влаштувався працювати на кафедру ботаніки Криворізького державного педагогічного інституту. Обіймав   посади викладача, доцента, завідувача кафедрою протягом 45 років. Після  звільнення з інституту педагогічна діяльність Георгія Григоровича продовжилась у Криворізькій загальноосвітній школі №7 та Криворізькій школі-інтернаті №1 – вчителем біології та валеології.
У науковому доробку Георгія Беня – більше 70-ти монографій, навчальних посібників і книга, присвячена його улюбленому заняттю – виноградарству. Має почесне звання «Відмінник народної освіти». Нагороджений орденами «Вітчизняної війни» II ступеня, «За мужність» III ступеня та численними медалями.


 
На сьогодні у Кривому Розі мешкає 10 довгожителів, яким виповнилось 100 років.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі