test

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі через 5 років після злочину осудили працівника залізничного вокзалу

Ця пригода сталася улітку 2019 року на території залізничного вокзалу. Жителька Орджонікідзе разом зі своєю донькою та подругою зібралися їхати відпочивати на море. Удень вони прибули до Кривого Рогу, щоб сісти на інший потяг.

Далі вирішили скористатися послугою зберігання багажу, де залишили чемодан та сумку. Ще був пакет, у якому знаходилися гроші 2 200 гривень і 100 євро, планшет вартістю 1 994 гривні. От саме його жінка забула на лавочці біля приміщення багажного відділення.

Після своєї зміни працівник залізничного вокзалу помітив речі без нагляду й забрав із собою додому. Зранку наступного дня йому зателефонувала напарниця та поцікавилася, чи знаходив він пакет.

Спочатку чоловік заперечив, але коли почув, що власниця речей уже була в поліції та навіть переглядала відеозапис із камер спостереження, то зізнався й пообіцяв усе повернути.

Домовилися зустрітися через годину, проте більше підозрюваний на дзвінки не відповідав.

Пізніше в ході з’ясування обставин стало відомо, що чоловік у 2009 році став на облік та проходив лікування у психіатра, проте у 2012 році стан покращився. Згодом йому видали довідку про можливе працевлаштування, а в 2016 році він лежав у стаціонарі за направленням від військкомату, і після цього діагноз з нього зняли повністю.

У ході судових засідань підозрюваний та його адвокати наполягали на тому, що речі він не крав, а взяв додому, щоб зранку повернути. Проте суд спирався на покази свідків та факти, які було встановлені.

І ось 4 квітня 2024 р. Довгинцівський районний суд міста Кривого Рогу все ж таки визнав громадянина винуватим у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст.185, ч.4 ст.358 КК України та призначити йому покарання у вигляді штрафу  1 700 гривень та 510 гривень.

На підставі ст. 49 КК України чоловіка було звільнено від відбування призначеного покарання у зв`язку із закінченням строків давності.

Речові докази – планшет Samsung, грошові кошти в сумі 2000 гривень та 100 євро були  передані потерпілій.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Останні записи