asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі через скандал Рада оборони запрошує на зустріч родичів бійців 129 бригади

У Кривому Розі родичів бійців 129 бригади запрошують на зустріч із представниками Ради оборони міста.

22 квітня о 12:00 в Музеї на площі Визволення, 2 заплановано зустріч із родинами захисників 129 ОТБр ТРО ЗСУ.

Про це повідомляє заступник голови Ради оборони міста Кривого Рогу, депутат Криворізької міської ради, голова Постійної комісіі Криворізької міської ради з питань ветеранів, сімей загиблих безвісти зниклих, голова ГО «Набат Кривбас» Вікторія Третяк.

Проблеми бійців 129 бригади стали відомі громадськості після того, як самі захисники та їх рідні почали відкрито заявляти про це в соцмережах. Воїни повідомляють, що у них немає належного озброєння, але їх відправляють лише з автоматами на «нуль». Також проблеми виникають і з провізією, медичним обслуговуванням, технікою тощо.

У коментарях під оголошенням пані Вікторія дає деякі пояснення стосовно того, як Кривий Ріг забезпечує потреби військових: «Рада оборони міста забезпечила бригаду згідно всіх звернень командирів більш ніж на 400 млн грн, більшість коштів з яких приватні. В чому у Вас претензія?! Ми не міністерство, яке має забезпечувати військові частини. У нас немає зброї і військової техніки! Ми можемо лише допомагати, що і робимо цілодобово».

«Нехай звертаються до командирів. Командування отримує те, що просять. А далі самі розподіляють. На батальйони, підрозділи. Ми не маємо права втручатись в розподіл і видачу у самій військовій частині. Ми допомагаємо – закупаємо і передаємо 129 бригаді згідно їх звернень», – додала вона.

Що ж стосується медичного тилу, то, за словами Вікторії Третяк, місто теж бере на себе зобов’язання щодо лікування усіх поранених чи контужених: «Всіх поранених воїнів, що привозять до міських лікарень та шпиталів, ми лікуємо і забезпечуємо всім необхідним».

Проте, на якому ж етапі цього військового та воєнного ланцюга стається «обрив», намагаються з’ясувати усі, хто дотичний до оборони України від окупантів. Проблеми існують – це факт, тому їх краще не замовчувати, а вирішувати спільно – саме такі резюме можна зробити із коментарів під постом.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі