asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі чоловік із солдата став ув’язненим

На початку повномасштабного вторгнення військ РФ на територію України, уродженець Миколаєва пішов захищати й звільняти батьківщину від ворогів.

Службу проходив у звані солдата, виконував обов’язки оператора єгерської роти. Воював пристойно, але у червні 2023 року щось пішло не так, і фігурант справи самовільно залишив військову частину.

Уже 12 червня командир підписав наказ про увільнення та призупинення військової служби громадянина. Проте, як стверджують очевидці, чоловік продовжував носити військову форму та берці, а також став часто вживати алкоголь.

24 березня близько 19:00 ексвійськовий перебував у нетверезому стані по вул. Ударній та йшов у напрямку вул. Паризької в Покровському районі, де зустрів своїх знайомих чоловіків. Відразу між ними сталася сварка, а потім фігурант у формі вдарив одного із перехожих.

Заступитися за товариша визвався приятель, який мав проблеми зі здоров’ям і ходив із допомогою ціпка. Він наважився декілька разів ударити кривдника залізною палицею, а коли все ж улучив по спині та голові, то отримав здачу.

Єгер накинувся на людину з інвалідністю та став жорсткого збивати, повалив на землю і бив ногою в берці по різним частинам тіла. А потім побачив поблизу камінь вагою майже 15 кг, яким разів 5 ударив безпомічного по голові.

У цей час до місця пригоди вже збігалися люди, щоб розборонити й врятувати побитого. На щастя, його вдалося вчасно доставити в «тисячку» та надати необхідну допомогу.

Хвилин через 20 на місце події прибули поліцейські, які затримали підозрюваного. Останній спочатку заявляв, що наміру вбивати не мав, хотів лише помститися за образи. Уже в ході судового засідання він повністю визнав свою провину, наголосив, що перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння й дійсно хотів убити супротивника.

30 травня Жовтневий районний суд м. Кривого Рогу визнав громадянина винуватим у вчиненні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 115 ч. 3 ст. 15 КК України, та призначив покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з відбуванням в умовах кримінально-виконавчої установи закритого типу.

Початок строку відбування покарання обчислювати з 25 березня 2024 року – дня затримання.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі