asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі чоловік нелегально збагачувався на сайтах кіноіндустрії

Чоловік перебував на службі у військовій частині, але його захоплення комп’ютерними можливостями призвело на лаву підсудних. Ще у травні 2019 року він створив декілька сайтів, на яких розміщував контент у вигляді популярних кінофільмів. Звичайно, ніяких авторських прав та дозволу правовласників на це криворіжець не мав.

Так, на одному із сайтів ділок розмістив кінострічки, авторське право на які належить Disney Enterprises, Inc. (Disney). За висновком експерта у сфері інтелектуальної власності таким чином заподіяв правовласникам матеріальну шкоду в розмірі 1 274 880,68 гривень.

Подібним чином він незаконно розповсюдив твори, авторське право на які належать Twentieth Century Fox Film Corporation (Fox) і  матеріальна шкода склала 1 274 880,68 гривень. За фільми правовласника Universal City Studio LLLP (Universal) спричинив матеріальну шкоду в розмірі 1 274 880,68 гривень. Warner Вгоs. Entertainment Inc. (Warner) матеріальну шкоду в розмірі 1 274 880,68 гривень.

Так своїми умисними діями військовий  заподіяв правовласникам – компаніям Disney Enterprises, Inc. (Disney), Twenyieth Century Fox Film Corporation (Fox), Universal City Studio LLLP (Universal), Warner Bros. Entertainment Inc. (Warner), представником яких в Україні заступник голови ГО «Українська антипіратська асоціація по захисту прав на музичні, аудіовізуальні твори та комп`ютерні програми» матеріальну шкоду в особливо великих розмірах.

У ході проведення досудового слідства підозрюваний уклав угодою про визнання винуватості.

11 вересня 2023 року Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу визнав громадянина винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3ст.176КК, та призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що дорівнює 34 000 гривень.

Також суд розпорядився стягнути з підсудного на користь держави витрати на залучення експертів у загальній сумі 12 135,62 гривень.

Разом із тим було застосовано до речового доказу – ноутбуку марки Samsung, вилученого у обвинуваченого – спеціальну конфіскацію шляхом його примусового безоплатного вилучення у власність держави.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі