asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі чоловік попрацює на державу через несплату аліментів

Ще у квітні 2010 року, відразу після розлучення, рішенням Дзержинського районного суду містянину було встановлено виплату аліментів на сина. За законом – в розмірі 1/4 частини з усіх видів його заробітку, але не менше 30% прожиткового мінімуму громадян щомісяця до досягнення повноліття дитиною.

Тривалий час чоловік виконував це зобов’язання, проте з 1 травня 2023 року й до кінця грудня перестав сплачувати. Мати дитини звернулася в контролюючі органи, де було встановлено, що батько злісно ухиляється від сплати аліментів, матеріальної та будь-якої іншої допомоги своїй дитині. Цим громадянин порушив встановлений статтею 180 Сімейного кодексу України обов`язок.

Щодо заборгованості, то вона склала 31 280 гривень, що є більше ніж за три місяці відповідних платежів. Окрім цього стало відомо, що чоловік змінив місце проживання та контактні дані, але не попередив про це виконавчу службу.

Справу відносно громадянина розглядав Дзержинський районний суд міста Кривого Рогу, який визнав його винним у скоєнні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст.164 КК України, та призначив покарання у вигляді 80-ти годин громадських робіт.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі