test

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі чоловік продавав власноруч утрамбовані цигарки

Криворіжець знав, що оборудки з тютюновмісними речовинами – це незаконна діяльність, проте вирішив спробувати.

В інтернеті замовив товар для виготовлення цигарок: тютюн насипом, а також електронні ваги для фасування тютюну, непрозорі кур`єрські пакети та гільзи для самокруток. Надіслати усе наказав «Новою поштою».

Коли ж товар прибув у відділення, то попросив знайомого водія забрати посилку. Останній, нічого не підозрюючи, погодився допомогти, й 10 січня завантажив усе в автівку й поїхав додому до замовника.

Близько 21:00 по вулиці Ракітіна машину зупинили поліцейські, які під час поверхневої перевірки вказаного транспортного засобу виявили тютюн, розфасований у 4  мішки, загальною вагою 20 кг, два розкладні столи, виготовлені із дерева, електронні ваги Wimpex, заповнені коробки гільз для тютюну Magnum, Frutalime, Frutaorange, GoldenTube, Roykkingdomoftobacco, блокнот із чорновими записами, грошові кошти у сумі 20 000 гривень, 6 картонок із найменуванням тютюну та його ціни, 1 лист паперу із найменуванням тютюну та його ціни, поліетиленові пакети, 1 станок для закрутки тютюну Promaticmini, 3 станки для закрутки тютюну «Topgilza». Усе це потрібно було для реалізації товару на ринку «Північний».

Згідно із висновком експерта, речовина рослинного походження, яка знаходилась у вилучених мішках з тютюном, є сумішшю, що містить Phytol, 4, 8, 13-Cyclotetradecatriene-1, 3-diol, 1, 5, 9-trimet, (c)-a-Tocopherolі Nicotine, та відповідно містить частини рослин роду Тютюн (Nicotiаnа) та є різновидом тютюну.

Умисні дії криворіжця було кваліфіковано за ч. 1 ст. 204 КК України за ознаками: незаконного придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також збуту незаконно виготовленого тютюну та тютюнових виробів.

У червні Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу визнав криворіжця винуватим призначити йому узгоджене сторонами покарання у виді штрафу у розмірі 85 000 гривень з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Відповідно до ч. 4 ст. 53 КК України суд дозволив розстрочити виплату штрафу   рівними частинами на строк 10  місяців, встановивши суму виплати штрафу у розмірі 8500 гривень щомісячно, починаючи з дня набрання вироком законної сили.

Що стосується вилученої готівки, то її суд передав у дохід держави, а за експертизу ще зобов’язав підсудного сплатити 2 271 гривню 84 копійки.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Останні записи