test

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі чоловік «рекламував» інтернет-паблік, в якому попереджали про роботу «воєнкомів»

У грудні минулого року в інтернеті з’явилися тематичні пабліки, в яких містяни попереджали про місце і час роботи службовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), раніше знаних як віськкомати.

Співтовариство швидко розросталося, кількість учасників групи сягала 40 тисяч підписників. Метою активності стало здійснення оповіщення громадян, які ухиляються від призову на військову службу та ігнорують виконання військового обов`язку.

Щодо обвинуваченого у справі про вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч.1 ст. 114-1 КК України, – перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, то було встановлено жителя Кривого Рогу, з вищою освітою, працівника ТОВ «НВП- Рудпромавтоматика».

Чоловік 20 грудня, перебуваючи за на території ТЦ «Текстиль Маркет», на власний телефон відзняв відеоматеріал тривалістю 00 хв. 27 с., в якому рекламував групу в інтернет-месенджері Telegram, тобто власноруч створив відповідний засіб для досягнення злочинного умислу. Відзняте відео швидко розлетілося в інших соціальних мережах.

01 квітня 2024 року Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу визнав громадянина винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 114-1 КК України, та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років.

У відповідності до ст. 75 КК України, криворіжця було звільнено від відбування призначеного судом покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 роки.

Що стосується гаджетів, конфіскованих під час обшуку, то системний блок суд розпорядився повернути, а два мобільних телефони – знищити.

Також суд зобов’язав підсудного сплатити на користь держави витрати на проведення судової експертизи комп`ютерної техніки та програмних продуктів в розмірі 6 058, 24 гривні.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі