asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі чоловік «здавав» воєнну інформацію ворогові

Підсудний криворіжець – палкий прихильник радянщини та ідеї повернення устрою Радянського Союзу.

У 2023 році чоловік був викритий за злочин, передбачений ст.436-1 ч.1 КК України – виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів. Суд позбавив його волі на 1 рік, але з іспитовим терміном 2 роки.

Проте, як виявилося, це не єдиний огріх громадянина. У червні 2022 року, в період дії воєнного стану в Україні, зловмисник продовжував користуватися забороненими соцмережами, виходячи в онлайн із власного ноутбука.

4 червня о 20:48 криворіжець вів особисте листування із представником рф, в якому поширив інформацію про рух військових формувань, утворених відповідно до Законів України, зокрема, про проліт гвинтокрилу військової частини Національної гвардії України над територією Обухівської селищної рад Дніпровського району Дніпропетровської області.

Звісно, вказана інформація про польоти авіаційної техніки військової частини не була розміщена у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами та дозвіл на її поширення не надавався.

30 січня 2024 року Тернівський районий суд міста Кривого Рогу іменем України визнав  громадянина винуватим та призначив узгоджене сторонами покарання за ст.114-2 ч.2 КК України 5 років позбавлення волі.

На підставі ст.ст.75, 76 ч.1 п.1-2, ч.3 п.2 КК України злочинця від покарання було звільнено з випробувальним терміном 3 роки.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі