Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі демонтують зруйновану частину будинку на вул. Героїв АТО (фото)

Більше 8 місяців тому ця п’ятиповерхівка в Металургійному районі зазнала ракетного удару, два під’їзди будинку вигоріли вщент, загинули четверо людей. Минув час, і зруйновану частину будівлі вирішили демонтувати, а вцілілу, придатну для проживання, – залишити. У місті провели експертизи та виготовили проєктну документацію. Зрештою, підрядники приступили до демонтажних робіт.

«За результатами будівельних експертиз було підтверджено, що друга половина будинку – третій і четвертий під’їзди – у нормальному стані, пошкоджень конструктивних елементів немає. Питання було по першому і другому під’їздах. Від моменту прильоту і до грудня ми врегулювали абсолютно всі питання з мешканцями, які отримали компенсацію, вступили в заповіт. Оформлені всі правовстановлювальні документи, і вже фактично в грудні ми завершили всі взаємовідносини з тими мешканцями, що мали власність у першому та другому під’їздах», – пояснив Олександр Катриченко, заступник міського голови.

Понад два тижні тому на загальних зборах мешканці вцілілої частини будинку дали свою згоду на демонтаж. Під зніс пішло 40 згорілих та зруйнованих квартир.

«До початку демонтажу виконали алмазне відсічення аварійної частини будинку, щоб безпечно виконувати роботи. Складність полягає в тому, що треба розбирати акуратно, посегментно, згори донизу. Працюємо екскаватором із навісним обладнанням, гідроножиці якого знімають ці панелі. Також екскаватором із ковшем, який навантажує будівельне сміття на самоскиди. Відвозимо все це на сміттєзвалище», – розтлумачує Микола Царевський, виконроб будівельної компанії.

Ця компанія вже має досвід подібних демонтажних робіт. Торік працювали над знесенням зруйнованої частини будинку на вул. Каштановій. На цій локації працює бригада з 10 робітників. Кінцевий термін – початок квітня.

«Маємо завдання – до початку квітня завершити повністю демонтаж і навести лад навколо будинку. В міському кошторисі передбачені видатки на те, щоб після демонтажу привести до ладу частково оголені частини будинку, торцеві стіни. А благоустроєм займемося вже у травні-червні», – підсумовує Олександр Катриченко.

Нагадаємо, 13 червня 2023 року ворог убив у Кривому Розі 11 мирних людей. Четверо загинули у п’ятиповерхівці, тіла ще сімох виявили під завалами складських приміщень. 

Джерело: ТРК Рудана

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі