asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі для дітей військовослужбовців влаштували «День здоров’я» – діти мали змогу випробувати себе у скелелазінні (фото)

9 жовтня, напередодні Всесвітнього Дня ментального здоров’я, на базі тренувальної бази «СКЕЛЯ 312» для криворізьких дітей, чиї батьки є військовими, пройшли заняття зі скелелазіння.

Про це повідомили у міському відділі преси та внутрішньої інформації.

Задля вдосконалення своєї фізичної форми та відточення вмінь і навичок у скелелазінні участь у заняттях взяли діти шкільного віку від 8 до 16 років.

Заняття зі скелелазіння пройшли на базі Криворізького Державного педагогічного університету, де розташована тренувальна база «СКЕЛЯ 312». На скеледромі для дітей змонтована окрема траса, де тримачі максимально зручні, а відстань між ними – комфортна. Тренування для дітей провела професійний тренер зі скелелазіння Ольга Сіренька, викладач кафедри фізичної культури КДПУ. Протягом тренування учасники розвивали всі групи м’язів, навчалися планувати кроки й працювати в команді.

Тамара Василюк, регіональний менеджер проєкту міжнародної організації UNICEF «Соціальна допомога дітям Кривого Рогу», розповіла: «Влітку 2023 року в Україні стартував цей проєкт від UNICEF і Кривий Ріг долучився до нього, адже наше місто не стоїть осторонь від питань соціальної підтримки наших громадян. Сьогодні в рамках цього проєкту проходить така акція для дітей військовослужбовців та дітей інших соціальних категорій, які потребують додаткової соціальної та педагогічної уваги. Надалі ми плануємо серію таких спортивних заходів, адже заявок на участь у тренуваннях зі скелелазіння дуже багато. Крім того, ми хочемо залучити наших дітей до робототехніки та інших творчих гуртків з метою їх соціалізації».

Десятирічна Вероніка поділилася враженням від занять: «Я вперше у своєму житті бачу скеледром і ніколи раніше не займалась скелелазінням. Але я дуже полюбляю лазити по деревах та різним парканам. Сьогодні тренер нам розповів і показав нам всі прийоми у цьому виді спорту. Мені дуже сподобалось і тепер я хочу займатися скелелазінням».

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі