Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі доньку переселенки з Херсона не допустили до очного відвідування дитсадка (відео)

У Кривому Розі не допустили до очного відвідування дитсадка дитину переселенки з Херсона. У січні Олена Попович влаштувала свою 4-річну доньку до місцевого дитсадка. Однак коли вони розпочали роботу офлайн, її дитину залишили на дистанційці, розповіла жінка Суспільному.

“Зробили всі документи, які вимагав садок”

Олена Попович разом зі своєю родиною виїхала з Херсона рік тому. Згодом вони з донькою переїхали до Кривого Рогу. Олена говорить: в січні 2023-го подала документи в один із місцевих дитсадків, аби мати змогу влаштуватись на роботу.

Я запитала, коли буде можливо, щоб садочок працював офлайн. Вони сказали, що весною точно вони працюватимуть, і ми подали документи. Для того, щоб не було у дитини ніяких  проблем, ми переуклали декларацію тут, у Кривому Розі, з дитячим педіатром, зробили всі документи, які вимагав садок. І чекали, що нас запросять”, – розповіла Олена Попович.

Переселенка Олена Попович разом з донькою. Фото: Суспільне Дніпро

Однак тиждень тому вихователька дитсадка повідомила, що дитина Олени не зможе очно відвідувати дитсадок, а продовжить навчання онлайн. Обґрунтувала це рішенням міської ради, в якому зазначений перелік тих, хто може ходити до садка. Зокрема, це діти батьків, які працевлаштовані у Кривому Розі, які у лавах ЗСУ, загинули або перебувають в полоні, чи пропали безвісти в ході збройної агресії РФ. Родина Олени не підпадає під жодну з категорій.

Донька переселенки Олени Попович. Фото: Суспільне Дніпро

Наразі мені пропонували роботу у двох місцях, але я не можу влаштуватись на роботу без того, аби дитина не пішла до дитячого садка. Тобто виходить замкнуте коло. Наразі нам сказали: чекайте. Будемо чекати”, – каже жінка.

Що каже юрист

Юрист Іван Карнаух говорить: таке рішення може бути обґрунтоване недостатньою кількістю садочків з укриттям.

“Якщо відсутні місця для сховищ, відсутні обладнані, як того вимагають санітарні норми, в такому випадку відмова у доступі до такої освіти в очному порядку, в принципі, буде правомірною. Але, якщо це йде виняток з правила, заклад працює в штатному, нормальному режимі, а конкретну якусь дитину не допускають до навчання, то це порушення прав цієї дитини”, – розповів юрист.

Суспільне звернулось до виконкому міської ради, аби дізнатись, чому дитині Олени Попович відмовили в очному навчанні в дитсадку, а також про те, чи планують збільшувати кількість груп та закладів, які будуть приймати дітей очно.

Минулого тижня у Кривому Розі розпочали роботу 22 заклади дошкільної освіти, де створили 69 чергових груп для дітей віком від чотирьох до шести років.

Джерело: Суспільне

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі