test

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі горе-рибак під час нересту навудив собі штраф

Незважаючи на те, що в період з 1 квітня по 30 червня діє заборона на промислове рибальство під час руху риби на нерест та на період її нересту у водоймах, підконтрольних Управлінню державного агентства меліорації та рибного господарства у Дніпропетровській області, криворіжець що називається пустився берега.

Чоловік увечері 23 квітня взяв резиновий човен та сітку 60 м, прибув на берег Кресівського водосховища, де й влаштував вилов риби. Сітки у воді перебували декілька годин, а потім горе-рибалка почав їх «трусити».

На березі його вже чекали представники відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль», які зафіксували вилов 25 карасів та 2 сазанів. За підрахунками 1 карась – це збиток на 1 581 гривню, а сазан за екземпляр – 3 706 гривень. Таким чином, загальна сума шкоди склала 46 937 гривень.

Жовтневий районний суд міста визнав громадянина винуватим за ч. 1 ст. 249 КК України та призначив йому покарання у виді обмеження волі строком на один рік, але з випробувальним терміном 12 місяців.

Відповідно до ст.76 КК України суд поклав на підсудного  обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом.

Що стосується цивільного позову Державного агентства України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм в особі Управління державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Дніпропетровській області про відшкодування матеріальних збитків, завданих кримінальним правопорушенням, суд його задовольнив повністю. Тому за незаконний  вилов водних біоресурсів чоловік сплатить 46 937  гривень 00 копійок.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Останні записи