asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі горілку продавали без акцизу, а відповідальності – «нуль»

Співробітники Відділення поліції №3 Криворізького районного управління поліції Головного Управління Національної поліції в Дніпропетровській області 5 грудня о 15:30 в одному з магазинів у Покровському районі зафіксували факт продажу алкогольних напоїв без марок акцизного збору. Продавав горілку, як виявилося, стажер.

Правоохоронці склали протокол за ч. 4 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Справу передали до суду, але при розгляді служитель Феміди Жовтневого районного суду виявив ряд неточностей і звернув увагу на те, що диспозицією зазначеної статті взагалі не передбачена відповідальність за торгівлю алкогольними напоями без марок акцизного збору, оскільки передбачена відповідальність за торгівлю алкогольними напоями без марок саме акцизного податку.

При цьому суд зазначив, що зазначені недоліки були вже встановлені постановою Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області від 19 грудня 2023 року, якою матеріали справи були повернуті до ВП №3 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області для належного оформлення.

Проте після повернення матеріалів справи про адміністративне правопорушення, вказані недоліки усунуті повною мірою не були.

Також суд вказує, що матеріалами справи підтверджується, що продавець працював у ФОП на посаді стажера-вантажника в магазині, і, перебуваючи на робочому місці, здійснював продаж алкогольних напоїв у даному магазині без марок акцизного податку. У ході досудового слідства не було опитано власника магазину з приводу даної події, не встановлено власника алкогольних напоїв без марок акцизного податку, які були вилучені, та не спростовано здійснення реалізації таких товарів стажером з відома та за вказівкою власника ФОП.

Тому суд постановив провадження по справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 156 КУпАП, відносно продавця  на підставі п. 1 ч. 1ст. 247 КУпАП закрити.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі