asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі – лекція для поліцейських у єврейському музеї (фото)

8 лютого у Музеї культури єврейського народу та історії Голокосту «Музей Михайла Мармера» відбулася лекція «Холокост учора та російсько-українська війна сьогодні: минуле вчить?» для курсантів і офіцерів Криворізької академії патрульної поліції.

У ході лекції піднімалися питання, які розкривають основні ознаки політики геноцидів, як універсального явища, характерного для тоталітарних режимів держав – агресорів, проводилися паралелі між нацистською Німеччиною середини ХХ століття та російською федерацією сьогодні, акцентувалася увага на одурманюючому населення пропагандистському впливі, що формує дегенеративні зміни у його суспільній ментальності.

Оскільки слухачами були представники силових структур, не обійшлося без обговорення таких понять, як цивільні права та конституційні обов’язки, моральність, честь та гідність, злочинний наказ та право на його невиконання.

Інтелектуальний та емоційний відгук курсантів на почуте був досить живий і логічний. А от офіцерів, обмежених багаторічними дисциплінарними рамками та субординацією у поліцейському середовищі, викликати на дискусію було складніше. Проте вони теж включалися в обговорення, ставили уточнюючі питання, не завжди погоджувалися із заявленими тезами, сперечалися, відстоювали свою точку зору на процеси, що відбуваються в Україні.

Таким чином, зустріч у музеї пройшла жваво та продуктивно.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі